Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Круиз - Мистиката н...»

Круиз - Мистиката на Ориента - MSC Opera

Прегледано 96 пъти от 19 Септември 2023. №: 2442649

Програма

02.12.2023 - 2721 лв. на човек в двойна стая



1 ден

02.12.2023: Полет София – Дубай 14:25 – 21:25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.



2 ден

03.12.2023: Закуска. Полудневна панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български. Обиколката включва - фотопауза при Дубай Фрейм – причудливия небостъргач във формата на рамка, който съвсем отскоро украсява дубайския пейзаж, но вече се превърна в един от символите на града; модерния крайбрежен квартал „Дубай Марина“; разходка из Палм Джумейра – изкуствено създадения остров във форма на палма; фото-пауза при хотел „Атлантис“ – бижуто на Палмата; най-емблематичната сграда в Дубай – седемзвездния хотел „Бурж ал Араб“ (фотопауза на плажа Джумейра оупън бийч); пазара Мадинат Джумейра, Мол Дубай, разположен до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“. Възможност за посещение на Бурж Халифа с доплащане 120 лв. за възрастен и 110 лв. за дете до 11 г. - включва резервация за точен час и изкачване до панорамната площадка на 124-ия етаж със скоростен асансьор и неограничен престой там – заплаща се в България, а не на място. Трансфер до пристанището на Дубай. Качване на борда на кораба. 21:00 ч. – отплаване. Нощувка.



3 ден

04.12.2023: Фуджейра (ОАЕ) – престой от 10:00 до 19:00 ч. Туристическа програма по желание: полудневна обиколка с екскурзовод с превод на български на столицата на емирството, което е единственото емирство от ОАЕ, разположени на Оманския залив (с доплащане 108 лв. за възрастен и 88 лв. за дете до 17 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване с превод на български от страна на водача-придружител на групата; организира се при минимум 20 участника): разглеждане на столицата Ал Фуджейра - форт Фуджейра (1670 г.), джамията Ал Бидях – най-старата джамия в Обединените арабски емирства, замъка Ал Хаил (строен през втората половина на XVIII в.), джамията Шейх Зайед (втората по големина джамия в ОАЕ след голямата джамия в Абу Даби), горещите извори Айн Ал - Мадхаб. Завръщане на борда на кораба. 19:00 ч. – отплаване. Нощувка.



4 ден

05.12.2023: Мускат (Оман) – престой от 08:00 ч. до 18:00 ч. Туристическа програма по желание: полудневна обиколка на Мускат с екскурзовод с превод на български – продължителност около 4 часа (с доплащане 118 лв. за възрастен и 98 лв. за дете до 17 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване с превод на български от страна на водача-придружител на групата; организира се при минимум 20 участника): квартала Мутрах, джамията Султан Ал Кабус (има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с дълъг ръкав до китките, шал за главата; не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи), рибния пазар, крайбрежния булевард, посещение на традиционен пазар, стария град с крепостите Джелали и Мирани, двореца на султан Кабус, посещение на музея на оманската култура – Баит Ал Забаир. Завръщане на борда на кораба. 18.00 ч. – отплаване. Нощувка.



5 ден

06.12.2023: Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.



6 ден

07.12.2023: Абу Даби (ОАЕ) – престой от 06:00 ч. до 21:00 ч. Туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Абу Даби с екскурзовод на български, включен обяд и посещение на арабския Лувър – продължителност около 8 часа (с доплащане 195 лв. за възрастен и 185 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване, изискан обяд на блок маса в Абу Даби, входна такса за Лувъра и описаната програма; организира се при минимум 10 участника). Столицата на Обединените арабски емирства е в същото време и най-голямото от общо седемте емирства, което впечатлява с луксозните вили и дворци, с кристалните сини води на залива и крайбрежните острови. Турът започва с посещение на третата по големина джамия в света – величествената „Шейх Зайед“ (има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/ дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с дълъг ръкав до китките, шал за главата; не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи). Програмата продължава с фотопауза при хотел Emirates Palace. Обяд. Посещение на арабския Лувър – първият музей в Арабския свят, посветен на моста между източното и западното изкуство. Този уникален музей представя историята на човечеството от тpетото xилядолетие пp. н.е., пpез Средновековието, Ренесанса, неокласицизма до нашето съвремие в 12 различни галерии, всичките подредени съвършено под впечатляващия 180 - метров купол, през който слънчевите лъчи преминават като „дъжд от светлина и сенки“. Музеят е шедьовър на архитекта Жан Нувел. Представени са над 600 произведения, от които 300 са предоставени от парижкия Лувър за ползване за период от 10 години. Сред тях са творби на Пол Гоген, Пикасо, Ван Гог, Леонардо да Винчи, както и древни паметници и произведения на изкуството от Близкия Изток. Завръщане на борда на кораба. 21.00 ч. – отплаване. Нощувка.



7 ден

08.12.2023: Остров Сир Бани Яс (ОАЕ) – престой от 08:00 ч. до 17:00 ч. Остров Сир Бани Яс е разположен на 240 км западно от Абу Даби, в Персийския залив и е известен с археологическите находки от периода на неолита и бронзовата епоха, със своите геоложки образувания и с разнообразието си от диви животни. През 1971 г. островът е превърнат в естествен резерват с площ от около 1400 хектара и днес е известен като арабския Wildlife Park. Тук живеят на свобода хиляди животни и птици. Тук можете да се включите в сафари или да прекарате eдин ден на плажа. Пример: сафари „Минитур на острова“ – включва обиколка на острова, посещение на историческото „соколово гнездо“, откъдено се открива гледка към целия северен бряг на острова, наблюдение на животни в дивата им среда в зависимост от шанса на туристите – това сафари струва около 50 евро на човек и се закупува на борда на кораба. На борда се предлагат и други занимания на острова – като каране на каяк (около 50 евро на човек), предоставяне на надуваем дюшек за релакс в топлите води на залива (около 15 евро на човек), осигуряване на плажен ден с „шейхско легло“ (около 79 евро за цялото легло) и пр. Нощувка.



8 ден

09.12.2023: престой от 08:00 ч. до 23:59 ч. Туристическа програма по желание: посещение на Магическите градини (с доплащане 95 лв. за възрастен и 85 лв. за дете до 17 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и входна такса; организира се при минимум 10 участника). Това е цветна градина, простираща се на площ от 72 хил. кв. м, което я превръща в най-голямата подобна градина в света, с над 45 милиона засадени цветя. Сред забележителностите от цветя са флоралният часовник, пъстроцветните пауни, пеперуденият парк и ароматната градина. Следобед - туристическа програма по желание: сафари в пустинята с включена барбекю-вечеря и атракционна програма – продължителност около 6 часа (с доплащане 133 лв. за възрастен и 112 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт от/ до хотела и описаната програма; осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски език). Около 15:00 ч. отпътуване с джипове 4х4 към пустинята. Офроуд по пясъчните дюни. Посещение на ферма за камили. След залез слънце – вечеря на блок-маса в бедуински лагер, арабско кафе, чай, безалкохолни напитки и вода, наргиле и традиционни арабски танци. На разположение са камили за кратка разходка и рисуване на ръцете с къна. Следобедната екскурзия не е подходяща за бременни жени, за деца до 6 г. сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. Завръщане на борда на около 21:00 ч.



9 ден

10.12.2023: Трансфер до летището. Полет Дубай – София 09:40 – 13:25 ч.



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:



Самолетен билет с авиокомпания „Флай Дубай”;



Летищни такси;



1 бр. чекиран багаж до 20 кг;



1 бр. салонен багаж до 7 кг;



1 нощувка със закуска в хотел 4* в Дубай;



Такса обслужване към персонала на кораба



Настаняване в избраната категория каюти;



Пристанищни такси;



Бакшиши;



Панорамна обиколка на Дубай;



Богат асортимент от храна за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря + вода и чай от диспенсър;



1 гала вечеря;



Множество забавления на борда на кораба - театър с различни постановки всяка вечер, дискотека, библиотека, басейни, външни джакузи басейни и солариум, шезлонги и кърпи за басейн;



Програма с атрактивни игри – караоке, спортни надпревари, уроци по танци, жива музика, тематични партита вечер;



Фитнес център с най-съвременно оборудване;



Водач – придружител от туроператора.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С DOORS TRAVEL!!!



Doors Travel Ltd.

1000 Sofia, Bulgaria

phone: +359 2 / 417-33-77

mobile 1: +359 895 / 07-11-13

mobile 2: +359 895 / 00-11-28

facebook: Doors Travel

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com




Цена: 2721.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата