Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » БАЛИ - ОСТРОВЪТ НА Б...»

БАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕ с полет от София - 7 нощувки - 09.11.2023

Прегледано 97 пъти от 19 Септември 2023. №: 2442647

9.11.2023 - 3864 лв.на човек в двойна стая





Ден 1 София - Истанбул- Денпасар

Среща на летище София. Полет на Турските авиолинии за Индонезия с прикачване в Истанбул.

Ден 2 Истанбул- Денпасар - Убуд

Пристигане на летище Нгура Рай в столицата на Бали - гр.Денпасар.Среща с представителя на място.Трансфер до хотел в централната част на острова в района на Убуд.Нощувка.

Ден 3 Обиколка на Убуд -полудневна

Закуска.Обиколка на Убуд - един от най-важните градове в Бали и главният артистичен, духовен и културен център в цяла Индонезия. Ще посетим храма Гоа Гаджа - пещерата на слона, където след разкопки е открита статуя на Ганеша, за която се смята, че случва чудеса и сбъдва молитви. Под храмовия комплекс се събират реките Панкунг и Петану, което според балийските вярвания прави мястото магично. Поверията гласят, че водата извираща от шестте статуи подмладява. Следва посещение на прочутата Гора на маймуните - сенчеста, зелена гора, най-популярната спирка за туристи в Убуд, с повече от 600 игриви маймуни - макаци, приели свещената гора за дом, разхождайки се свободно около дърветата и храмовия комплекс. Последната ни спирка ще бъди при дворцовия комплекс Пури Сарен,датиращ от 1800 година и все още изпълнява ролята на Краски дворец. Впечатлява с градините си и невероятната балийска архитектура.Вечер тук се провеждат едни от най-добрите балийски вечери с традиционни танци.Връщане в хотела.Връщане в хотела.Нощувка в Убуд.

Ден 4 Убуд - целодневен тур Източен Бали - Портата към Рая,храмът Тиртаганга,Тенганан

Закуска.Отпътуване към Пура Лемпуянг, храм в планините на Източно Бали, откъдето при добро време се открива величествена гледка към вулкана Агунг и джунглите наоколо. Посещение на храма. Пура Лахур Лeмпуянг (Pura Luhur Lempuyang Temple)- обект на огромен туристически интерес, заради т.нар Порта към Рая.Представлява две триъгълни каменни порти с голям отвор между тях. Следващата ни спирка ще бъзе храма Тиртаганга (Taman Tirtagangga Temple Bali). Името му означава вода от река Ганг и представлява бивш дворец от 1948г, прочут с изящна и ароматна градина,както и с великолепни пейзажи,разкриващи се от нея към околните оризови полета. Последната ни спирка ще бъда Тенганан (Tenganan) - селище, известно с общността Бали Ага (Bali Aga) - затворено общество, запазило специфична култура, традиции и вярвания.Връщане в хотела.Нощувка в Убуд.

Ден 5 Убуд - Тирта Емпури - Гунунг Кави

Закуска.Започваме деня с посещение на вълшебният храм Тирта Емпули ,наречен още храма на свещената вода.Това е едно от ключовите светилища на о-в Бали и един от най-големите водни храмове в цяла Индонезия. Посветен е на хиндуисткия бог на водата - Вишну. Според легендата, на това място бог Индра е създал чудодеен извор, чиито води могат да излекуват тялото и духа. Затова от близо 11 века, балийците почитат това свещено място и чрез ритуално къпане в изворите вярват,че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление.Комбинацията от водата, свещената атмосфера на мястото, природата и тълпата от хора, които изпълняват различни ритуали, изпълват мястото с почит, смирение и вътрешна хармония.Ритуалът по пречистването започва от ляво и завършва с най-десните чучури (без последните два, защото са предназначени за мъртвите) украсени със свастики, които символизират божественост, духовност и благополучие. Следва посещение на храма Гунунг Кави, който е един от най-интересните археологически обекти в Бали. Датира от 11-ти век и включва 10 храма (наречени candi), в 7-метрови ниши, издълбани в скалите.Намира се сред живописна джунгла от двете страни на река Пакерисан,на 25 километра на север от Убуд. Оставаш безмълвен от гледката и слушаш само звуците на природата. Ще посетим и местна балийска къща,където ще се започнаем с с изкуството на традиционния лонтар - балийския ръкопис с палмови листа. Връщане в хотеа.Нощувка в Убуд.

Ден 6 Убуд - Тегалаланг- Пенелокан - Кинтамани- Бесаких - „храма майка“ -Кута

Закуска.Отпътуване покрай живописните оризови тераси на Тегалаланг до плантация за кафе,където ще опитаме различни видове чай - от лимонова трева, шафран, жасмин и др. и разбира се прословутото и скъпо лувак кафе, което се произвежда само на островите Бали, Ява и Суматра, в количества не повече от 500 кг. годишно.Продължаваме към Пенелокан и селището Кинтамани, от което се открива прекрасна гледка към връха и езерото Батур. Продължаваме към Пура Бесаких - най-големият и най-важен храм на о-в Бали, наричан още Храмът майка. Намира се в самото сърце на острова по склоновете на активния вулкан Агунг (3031м). Разпростира се терасовидно на 3 кв.км. и представлява внушителен храмов комплекс, състоящ се от 23 храма, 200 постройки и множество стъпала към върха.За балинезийците посещението на Пура Бесаки е равнозначно на поклонническо пътуване, нещо като Камино де Сантяго за католиците. Местните вярват, че вулканите са обитавани от могъщи демони, които освен вреда, носят и полза за хората, поради което трябва редовно да бъдат омилостивявани с церемонии и всекидневно поднасяне на дарове.Всяко стълбище води до различен храм с различен ранг и функции.Трите най-големи храма са Penataran Agung (посветен на бог Шива, разрушителя), Batu Madeg (в чест на бог Вишну, пазителя) и Kiduling Kreteg (посветен на бог Брахма, съзидателя).Посланието, което носи „Бесаки” е изкачвайки храмовете, винаги да се стремим нагоре и нагоре. Пристигане и настаняване в хотел в Ловина. Нощувка.

Ден 7 Кута - храма Улувату,храма на края на скалата

Закуска.Отпътуваме на юг към храма Улувату - един от шестте основни храма, чиято цел е да защити острова от юг. Построен е през 11 век в чест на богинята на морето Деви Лаут.Самият храм се намира на ръб на скала, на 70 м. над Индийския океан,между морето и небето и неслучайно е притегателно място за сърфистите.Лухур Улувату е и едно от най-добрите места на острова, където можем да се наслаждаваме на залеза на слънцето и на ежедневното изпълнение на танца кечак.Първоначално това е бил транс ритуален,огнен танц, придружен от мъжки хор. Няма музикален съпровод, само припевите на мъжете “ке-чак”, седнали в кръг. В днешно време представлението е видоизменено и прилича по-скоро на театрална постановка-драма,която се изпълнява в рамките на 1 час по сюжет от преказката за Рамаяна-митичния герой Рама и отвлечената принцеса Сита.Връщане в хотела. Нощувка в Ловина.

Ден 8 Кута

Закуска.Свободен ден за плаж и развлечения. Нощувка в Ловина.

Ден 9 Кута - полет Денпасар - София

Закуска.Късно напискане на хотела.Трансфер до летище Нгура Рай,Денпасар за полет за София вечерта.

Ден 10 София

Пристигане в София рано сутринта.



Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач:Turkish Airlines

София - Истанбул - Денпасар 21,30 - 19,15 / +1

Денпасар - Истанбул - София 21,25 - 09,05 / +1



Полетът е с прекачване в Истанбул



Трансфер летище - хотел - летище:

Продължителност: около 90 мин в посока с 3/4* автобус.





ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:



Самолетен билет София-Истанбул-Денпасар-Истанбул-София с летищни такси и чекиран багаж 23кг;



Трансфер летище-хотел-летище;



Транспорт с климатизиран автобус 3*;



4 нощувки със закуски в хотел Kajane Yangloni 4* или подобен в Убуд;



3 нощувки със закуски в хотел Tha Lovina Balr Resort 4* или подобен в Ловина;



Полудневна обиколка на Убуд-храма Гоа Гаджа, Гората на маймуните, Кралския дворец Пури Сарен;



Целодневна екскурзия в Източен Бали - храма Пура Лахур Лeмпуянг /Портата към Рая, храма Тиртаганга, селището Тенганан/;



Целодневна екскурзия до вълшебния храм Тирта Емпули / храма на свещената вода и храма Гунунг Кави;



Посещение на храма-майка Пура Бесаких;



Посещение на традиционна плантация за кафе;



Посещение на южния храм Улувату /храма на края на скалата;



Посещение на едночасов спектакъл, пресъздаващ танца кечак;



Всички входни такси на описаните в програмата обекти;



Водач с български за целия престой.



БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, например заразяване от COVID-19 (доказано с медицински документ);



Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);



ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С DOORS TRAVEL!!!



Doors Travel Ltd.

1000 Sofia, Bulgaria

phone: +359 2 / 417-33-77

mobile 1: +359 895 / 07-11-13

mobile 2: +359 895 / 00-11-28

facebook: Doors Travel

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com






Цена: 3864.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата