Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Коледа в ИЗРАЕЛ И ЙО...»

Коледа в ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - Lucky Weekend

Прегледано 166 пъти от 23 Ноември 2018. №: 2396883

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, с включени 7 нощувки на база закуска и вечеря летищни такси. Ранни записвания до 15.12.2018 г.

20.12 – 27.12

Lucky Weekend 1962 1570

27.12 – 03.01 STOP

от София 2019*

16.02 – 23.02 1962 1862

21.02 – 28.02 STOP

23.02 – 02.03 1962 1862

02.03 – 09.03 1962 1862

09.03 – 16.03 1962 1862

16.03 – 23.03 1962 1862

28.03 – 04.04 STOP

25.04 – 02.05 1962 1862

от Варна 2019*

01.04 – 08.04 2121 1991

22.04 – 29.04 2121 1991

26.04 – 03.05 2121 1991

Lucky Weekend – офертата е валидна само за нови резервации, направени в периода 21.11 – 26.11, или до изчерпване на местата.

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:



Самолетен билет до Тел Авив/ Ейлат, с включени летищни такси, с авиокомпания Wizz air;

Ръчен багаж с размери 40/30/20 и 32 кг чекиран багаж;

7 нощувки на база закуска и вечеря, според програмата:

1 обяд в Петра

Всички описани в програмата обиколки и посещения на исторически места и забележителности

Трансфери с комфортен климатизиран автобус по време на целият маршрут;

Екскурзовод на български език по време на целият маршрут;

Гранични такси – входни и изходни;

Всички входни такси за посещаваните обекти по време на всички обиколки;

Слушалки по време на провеждане на беседите;

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс на ДЗИ;

Представител на туроператора с български език за целия престой.





*Промо оферта – валидна само за нови резервации, до 30.11

ДЕН-1 – София/Варна – Тел Авив – Нетаня



Пристигане на летище Бен Гурион около 18:30 ч. местно време, посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотела.



Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел Hotel Netanya 3* или Eden Inn Zichron Yaacov 3* или подобен в Нетания.



ДЕН-2 – Хайфа – Акра – Назарет – Кана Галилейска – Капернаум – Табха – Тиберия



Закуска. Отпътуваме за красивия град Хайфа, където ще се насладим на панорамната гледка към Бахайските градини – шедьовър на ландшафтната архитектура. Следва посещение на Акра – един от последните военни крепости на Кръстоносците и тяхна столица за повече от век с храм на Темплиерите и болница.



Библейското ни пътуване продължава към Назарет, където Архангел Михаил съобщава на Дева Мария, че носи сина Божи и където е минала голяма част от живота на святото семейство. Посещение на Църквата Благовещение Богородично.



Отпътyваме през Кана Галилейска, където Исус прави първото чудо, като превръща виното във вода и достигаме до Капернаум – мястото на апостолите и градът определен в Новия Завет, като център на Христовата дейност в Галилея. Ще разгледаме останките от древната синагога и руините на къщата на Свети апостол Петър.



В края на този толкова интересен и наситен ден, следва посещение на Табха – мястото на “Чудото с умножаването на рибите и хляба”.



Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел Berger Hotel 3* или Pearl of the Valley 3* или подобен в Тиберия.



ДЕН-3 – Джераш – Аман



Закуска. Отпътуване от планината Табор към границата Шейх Хюсеин. Преминаваме границата между Израел и Йордания, след което ще сменим автобуса и местния екскурзовод с йордански. Посещение на римското селище Джераш, основан IV пр. н.е., привличащ туристите с павираните си улици, извисени храмове, баните и градски стени. Ще видим Овалният Форум, Арката на Адриан, Храмът на Артемида. След разглеждането на римското селище продължаваме към Аман – столицата на Йордания.



Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел Hotel Liwan 3* или подобен в района на Аман.



ДЕН-4 – Аман – Мадаба – планината Небо – Керак – Петра



Закуска. Програмата започва с обзорна обиколка на Аман, след която продължаваме към Мадаба. Града е световноизвестен със запазените си мозайки от римско, византийско и умаядско времена, като най-популярната е мозайката от 6-ти век, която се намира в църквата Св. Георги и изобразява Карта на Йерусалим и Светите земи. След това програмата продължава с към планината Небо от където се открива невероятна гледка към Израел. Според Библията, Мойсей се изкачва на нея, за да види за първи път Обетованата земя. Според Светото Писание е погребан там. Планината е свято място за евреи, християни и мюсюлмани и е обвито в мистерия и легенди. Продължаваме покрай Керак и крепостта – една от най-големите крепости на Кръстоносците, за да достигнем вечерта до Изгубният град Петра.



Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел Tetra Tree 3* или подобен в района на Петра



ДЕН-5 – Петра – Съкровищницата – обяд



Закуска. Целодневен тур на розово-червеникавата столица на Набатеите – изумителния град Петра. Обявен е за едно от съвременните 7 чудеса на света и под закрилата на ЮНЕСКО. През IV век преди Христа е Петра е бил населен от набатеите. Той е естествена крепост и се намира на важен търговски път. Така се е оформил и поминъка на населението – охранители на кервани и търговци, които печелили добре. Това позволило града да се превърне в една истинска перла, голям и важен търговски център за който са се носили митове и легенди.



Навлизаме в града през тесен пролом дълъг 1 км. и обграден от двете страни от 80 метрови скали. Цветовете и формите на скалите са главозамайващи. Гледката е необятна и е съставена от стотици гробници врязани в скалите, Римски театри и жертвени олтари. Обзорна обиколка на града, с акцент Съкровищницата на Фараона и време за невероятни снимки.



Отпътуваме към Аман за нощувка. По пътя ще спрем на руините на Крепостта Шобак – построена от Балдуин още през 1114.



Прансфер до Аман. Настаняване. Вечеря. Настаняване в хотела в Аман.



ДЕН-6 – Каср ал- Яхуд – Йерихон – Манастира на Изкушението – Мъртво море – Кумран



Закуска. Преминаване границата през Аленби. Тук отново сменяме автобус и екскурзовода с израелски.



Следва посещение на Касър Ал Яхуд при река Йордан, където е било мястото на Христовото кръщение. Отпътуваме за Йерихон – най- ниският град под морското равнище и един от най-древните селища в света. От там се открива гледка към Манастира на изкушението, разположен в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Продължаваме към Мъртво море – най-ниската точка в света – около 420 метра под морското равнище. Възможност за къпане в най-соленото море на света. Поглед към пещерите на Кумран – мястото където са открити прочутите ръкописи.



Настаняване. Вечеря . Нощувка в хотел Nativity Bells Hotel 3* или подобен във Витлеем;



ДЕН-7 – Йеруслаим – Витлеем



Закуска. След закуска започваме с разглеждането на Йерусалим. Първата ни спирка е на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града. Ще видим стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон.



След като се насладим на гледката и се ориентираме за местоположението на основните забележителности на Йерусалим, се спускаме от планината на маслините към на Гетсиманските градини и към Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван.



По пътя ще преминем и през руската църква Мария Магдалена.



Остатъкът от деня прекарваме из уличките на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието – Голгота и най- святото място за Християнският свят – храмовия комплекс на Гроба Господен.



След поклонението, продължаваме през хълма Сион, където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря, преминаваме през малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място – Западната стена популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане.



Над стената на плача се намират и двете красиви джамии – Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол.



След натоварения с емоции и история предиобед ще отдъхнем на чаша израелско вино и ще разгледаме бижутата направени в училището в помощ на Етиопските емигранти в Израел: https://www.yvel.com/yvel-design-center/



Следобяд се връщаме във Витлеем – родното място на Исус Христос и посещаваме Базиликата Рождество Христово.



Връщане в хотела във Витлеем. Вечеря . Нощувка.



ДЕН-8 – Ейн Карем – Лод – Яфо – Тел Авив



Закуска. Първата ни спирка е на Църквата на Посещението в Ейн Карем. Тук е роден Св. Йоан Кръстител и църквата е построена точно на мястото на раждането му. В двора на църквата има статуя показваща Дева Мария и Елисавета – майката на Йоан Кръстител, а на мястото където са се срещали има построена чешма.



Посещаваме още и Лод, с манастира Свети Георги, където се намира гроба и мощите на Свети Георги Победоносец.



Опътуване за Тел Авив. Панорамна обиколка на Белия град и защитените от ЮНЕСКО сгради, построени в известния Баухаус стил. Посещение на древното пристанище в Яфo, който е привлича туристи със своето пристанище с 8000 годишна история. Ще се разходим по тесните му улички и из реставрираният квартал на художниците.. Свободно време.



Трансфер до летище Тел Авив. Директен полет за София/Варна.



ПРОГРАМА с кацане в ЕЙЛАТ



От София: 16.02 – 23.02, 23.02 – 02.03, 02.03 – 09.03, 09.03 – 16.03, 16.03 – 23.03



ДЕН-1 – София – Ейлат – Витлеем



Пристигане на летище Овда около 14:30 ч. местно време, посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотела във Витлеем. Настаняване. Вечеря. Нощувка.



ДЕН-2 – Витлеем – Йеруралим – Витлеем



Закуска. След закуска започваме с разглеждането на Йерусалим. Първата ни спирка е на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града. Ще видим стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон.



След като се насладим на гледката и се ориентираме за местоположението на основните забележителности на Йерусалим, се спускаме от планината на маслините към на Гетсиманските градини и към Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван.



По пътя ще преминем и през руската църква Мария Магдалена.



Остатъкът от деня прекарваме из уличките на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието – Голгота и най-святото място за Християнският свят – храмовия комплекс на Гроба Господен.



След поклонението, продължаваме през хълма Сион, където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря, преминаваме през малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място – Западната стена популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане.



Над стената на плача се намират и двете красиви джамии – Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол.



След натоварения с емоции и история предиобед ще отдъхнем на чаша израелско вино и ще разгледаме бижутата направени в училището в помощ на Етиопските емигранти в Израел: https://www.yvel.com/yvel-design-center/



Следобяд се връщаме във Витлеем – родното място на Исус Христос и посещаваме Базиликата Рождество Христово.



Вечеря и нощувка във Витлеем.



ДЕН – 3 – Яфо – Тел Авив – Лод – Ейн Карем



Закуска. Опътуване за Тел Авив. Панорамна обиколка на Белия град и защитените от ЮНЕСКО сгради, построени в известния Баухаус стил. Посещение на древното пристанище в Яфo, който е привлича туристи със своето пристанище с 8000 годишна история. Ще се разходим по тесните му улички и из реставрираният квартал на художниците.. Свободно време.



Първата ни спирка е на Църквата на Посещението в Ейн Карем. Тук е роден Св. Йоан Кръстител и църквата е построена точно на мястото на раждането му. В двора на църквата има статуя показваща Дева Мария и Елисавета – майката на Йоан Кръстител, а на мястото където са се срещали има построена чешма.



Посещаваме още и Лод, с манастира Свети Георги, където се намира гроба и мощите на Свети Георги Победоносец.



ДЕН – 4 – Йерихон – Каср ал – Яхуд – Манастира на Изкушението – Мъртво море – Тиберия



Закуска. Отпътуваме за Йерихон – най- ниският град под морското равнище и един от най-древните селища в света. От там се открива гледка към Манастира на изкушението, разположен в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Следва посещение на Касър Ал Яхуд при река Йордан, където е било мястото на Христовото кръщение. Продължаваме към Мъртво море – най-ниската точка в света – около 420 метра под морското равнище. Възможност за къпане в най-соленото море на света.



Вечеря и нощувка в хотел във Тиберия.



ДЕН – 5 – Капернаум – Табха – Йордания – Джераш – Аман



Закуска.



Отпътyваме през Кана Галилейска, където Исус прави първото чудо, като превръща виното във вода и достигаме до Капернаум – мястото на апостолите и градът определен в Новия Завет, като център на Христовата дейност в Галилея. Ще разгледаме останките от древната синагога и руините на къщата на Свети апостол Петър.



В края на този толкова интересен и наситен ден, следва посещение на Табха – мястото на “Чудото с умножаването на рибите и хляба”.



Отпътуване от планината Табор към границата Шейх Хюсеин. Преминаваме границата между Израел и Йордания, след което ще сменим автобуса и местния екскурзовод с йордански. Посещение на римското селище Джераш, основан IV пр. н.е., привличащ туристите с павираните си улици, извисени храмове, баните и градски стени. Ще видим Овалният Форум, Арката на Адриан, Храмът на Артемида. След разглеждането на римското селище продължаваме към Аман – столицата на Йордания.



Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Аман



ДЕН – 6 – Аман – Мадаба – планината Небо – Керак – Петра



Закуска. Програмата започва с обзорна обиколка на Аман, след която продължаваме към Мадаба. Града е световноизвестен със запазените си мозайки от римско, византийско и умаядско времена, като най-популярната е мозайката от 6-ти век, която се намира в църквата Св. Георги и изобразява Карта на Йерусалим и Светите земи. След това програмата продължава с към планината Небо от където се открива невероятна гледка към Израел. Според Библията, Мойсей се изкачва на нея, за да види за първи път Обетованата земя. Според Светото Писание е погребан там. Планината е свято място за евреи, християни и мюсюлмани и е обвито в мистерия и легенди.



Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Петра



ДЕН – 7 – Петра – Съкровищницата – Акаба



Закуска. Целодневен тур на розово-червеникавата столица на Набатеите – изумителния град Петра. Обявен е за едно от съвременните 7 чудеса на света и под закрилата на ЮНЕСКО. През IV век преди Христа е Петра е бил населен от набатеите. Той е естествена крепост и се намира на важен търговски път. Така се е оформил и поминъка на населението – охранители на кервани и търговци, които печелили добре. Това позволило града да се превърне в една истинска перла, голям и важен търговски център за който са се носили митове и легенди.



Навлизаме в града през тесен пролом дълъг 1 км. и обграден от двете страни от 80 метрови скали. Цветовете и формите на скалите са главозамайващи. Гледката е необятна и е съставена от стотици гробници врязани в скалите, Римски театри и жертвени олтари. Обзорна обиколка на града, с акцент Съкровищницата на Фараона и време за невероятни снимки.



Отпътуване за Акаба. Настаняване в хотел с Акаба. Свободно време. Вечеря. Нощувка.



ДЕН-8 Акаба – Израел – Ейлат – София



Закуска. Около 08:00 часа отпътуване към границата с Израел. Смяна на автобуса. Обиколка на Ейлат. Трансфер до летище Овда. Директен полет за София.



Цената е на човек в ЛЕВА и включва:



Самолетен билет до Тел Авив/ Ейлат, с включени летищни такси, с авиокомпания Wizz air;

Ръчен багаж с размери 40/30/20 и 32 кг чекиран багаж;

7 нощувки на база закуска и вечеря, според програмата:

1 обяд в Петра

Всички описани в програмата обиколки и посещения на исторически места и забележителности

Трансфери с комфортен климатизиран автобус по време на целият маршрут;

Екскурзовод на български език по време на целият маршрут;

Гранични такси – входни и изходни;

Всички входни такси за посещаваните обекти по време на всички обиколки;

Слушалки по време на провеждане на беседите;

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс на ДЗИ;

Представител на туроператора с български език за целия престой.

За повече информация, моля свържете се с офиса на Doors Travel!

гр. София, ул. Неофит Рилски 60

тел. 359 2 / 4173377

gsm:0895071113

gsm:0895001128

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com


Цена: 1570.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата