Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Бавария и нейните за...»

Бавария и нейните замъци

Прегледано 111 пъти от 26 Юли 2017. №: 2376457

6 дни / 5 нощувки



22.08.2017–27.08.2017



ЦЕНА: от 659 лв.





1 ДЕН – Отпътуване от София в 07:00 ч. от площад “Александър Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане в Загреб. Вечерна разходка из стария град на Хърватската столица.Настаняване в хотел.Нощувка.



2 ДЕН – Закуска. Отпътуване за Германия. Пристигане в Берхтесгаден - едно от селищата с най-красиво разположение в Баварските Алпи и района на Оберзалцберг от което лъха привидно спокойствие, въпреки зловещотото му наследство на второ седалище на правителството на Третия райх. Хитлер, Химлер, Гьобелс и част от нацистката върхушка оценили това място и построили домове тук. По желание, оттук се продължава с малък автобус по “някогашния частен път на Хитлер”, много дръзко и скъпо изпълнение покрай дефилето Шарицкехлалм - удивително ждрело между скалите в края на което се намира платформа от където асаньор ви изкачва на 124 м., за да пристигнете в Келщайнхаус (1834 м) - сграда, построена по волята на Хитлер, известна днес под името “Адлерхорст” (Орловото гнездо).



Забележка: Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. В случай, че съоръженията не работят се отива до езерото Кьонинзее. Забележка: за дата на тръгване 01.05. ще бъде предвидено посещение на Залцбург вместо Орловото гнездо, тъй като съоръженията му не работят до средата на м.май и с настаняване в района на Залцбург. Нощувка.



3 ДЕН – Закуска. Екскурзия до най-известните замъци на Бавария. Първа спирка за посещение на Замъка Линдерхоф - фантастична сграда в стил барок и рококо, построена през 1870 г. - 1874 г. от романтичния баварски владетел Лудвиг II. Интериорът е призрачен, но по-интересни са преди всичко градините, украсени със статуи, малки параклиси, фонтани, водни каскади и други. Продължаване за Замъците Хоеншвангау и Нойшванщайн. Първа спирка за разглеждане (отвън) на Замъка Хоеншвангау в неоготически стил, построен през 1833 г. - 1837 г. върху останките на по-стар замък по заповед на Максимилиян II, който малко по-късно го приспособява в свое място за живеене. Неговият син, бъдещият крал Лудвиг II, като младеж развива тук онази любов към романтизма, която по-късно ще се изрази в изграждането на изключително грандиозни сгради. Посещение и на близкия Замък Нойшванщайн, много по-известен от предишно посетения. Това е едно изключително стойностно, фантастично и романтично сътворение отново в неоготически стил, построено в края на 1886 г. по нареждане на Лудвиг II Баварски - една негова вманиачена идея за творчество в двойни екземпляри, превърнала интериора на повечето зали в копия на сцени от опери на Вагнер. Продължаване за Боденското езеро. Настаняване в хотел в района. Нощувка.



4 ДЕН – Закуска. Отпътуване за красивото селище Меерсбург, разположено на самото езеро Констанц (или Боденско езеро) с терасовидно разположени улици и средновековна атмосфера, а оттам с ферибот за селището Констанц. Посещение на неговата готическа катедрала. Продължаване с автобус за Майнау*. Не случайно Майнау със своите прекрасни градини и колекция от пеперуди е известен като “Островът на цветята”. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на Бавария. Настаняване в хотел. Нощувка.



* По желание и срещу допълнително заплащане екскурзията може да се осъществи с корабче.



5 ДЕН – Закуска. Пешеходен тур из старата част на Мюнхен – площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Св. Петър, църквата Фраукирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе и накрая по халба бира в историческата бирария Хофбраухаус. Отпътуване за езерото Химзее - най-голямото в Бавария. По желание, отиване с корабче до най-големия в езерото остров Херенинзел върху който е построен изключителния замък Херенхимзее от Лудвиг II - плод на неговото възхищение от двореца Версай, чието очевидно копие е - 23 зали от които 20 могат да се посетят, всичките тънещи в разкош, включително и спалнята, цялата от злато, залата на огледалата и трапезарията. Продължаване за Словения. Настаняване в хотел. Нощувка.



6 ДЕН – Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 23:00 ч.





Цената включва:



Транспорт с автобус 3*;

5 нощувки със закуски в хотели 3* (1 в Загреб, 1 в района на Баварските Алпи, 1 в района на Боденското езеро, 1 в Мюнхен и 1 в Словения);

Туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута;

Водач от агенцията.



За повече информация, моля свържете се с офиса на Doors Travel!

гр. София, ул. Неофит Рилски 60

тел. 359 2 / 4173377

gsm:0895071113

gsm:0895001128

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com


Цена: 649.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата