Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Сицилия - Сардиния -...»

Сицилия - Сардиния - Корсика

Прегледано 134 пъти от 16 Юни 2017. №: 2374335

13 дни / 10 нощувки



19.09.2017 – 01.10.2017



ЦЕНА: 1585 лв.





1 ДЕН – Отпътуване в 09.00 ч. от София от пл. “Ал. Невски” по маршрут Благоевград – Кулата – Игуменица. Вечерта пристигане в Игуменица и в 23.30 ч. пътуването продължава на ферибот за Италия – настаняване на разтегателни фотьойли /тип автобусни/, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.



2 ДЕН – Акостиране на пристанището на Бари в 09.30 ч. Продължаване за областта Калабрия за фериботната връзка Вила Сан Джовани - Месина (Сицилия). Пристигане в Месина и отпътуване за Таормина – място за почивка още на древните гърци и римляни, а днес един от най – красивите градове в цяла Италия. Настаняване в хотел. Нощувка.



3 ДЕН – Закуска. Туристическа обиколка в Таормина: Гръцкият Театър /III в. пр. Хр./ - вторият по големина в Сицилия, Дворецът Корвая (построен през XII в. от черна лава и бял камък), Римският театър, главната улица Умберто, простираща се от Порта Месина до Порта Катания, Часовниковата кула, Катедралата. Отпътуване за Сиракуза със спирка за фото-пауза в подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва кратък престой в Катания – вторият по големина град в Сицилия и родно място на композитора Винченцо Белини. Пристигане в Сиракуза – един от най-старите градове. Туристическа програма: Гръцкият театър, пещерата “Ухото на Дионисий”, Римският амфитеатър, посещение на Стария град, разположен на остров Ортиджа – Храмът на Аполон, Храмът на Атина, Катедралата, фонтанът Аретуза. Настаняване в хотел. Нощувка.



4 ДЕН – Закуска. Отпътуване за Агридженто (UNESCO). Посещение на Долината на храмовете – Храмът на Юпитер, Храмът на Херкулес и най – добре запазеният гръцки храм – Храмът на съгласието (Конкордия), посещение на Елинско – римския квартал /IV в. пр. Хр./ – внушителен градски комплекс, даващ представа за организацията в древния град. Продължаване за Палермо - столицата на Сицилия, разположена в т.нар. долина Златна Раковина. Настаняване в хотел. Нощувка.



5 ДЕН – Закуска. Отпътуване за Монреале /”Кралският връх”/ - едно от археологическите чудеса на Средновековието. Посещение на Катедралата - едно от най-великите сътворения на християнското изкуство с великолепно запазени мозайки /XII в. и XIII в./. Връщане в Палермо. Туристическа обиколка: Катедралата с гробниците на норманските крале, Палатинската Капела в Двореца на Норманите, църквата Сан Джовани на отшелниците, Площад Белини, Площад Претория, църквата Ла Марторана /XII в./. Свободно време. Вечерта отпътуване с ферибот (настаняване в каюта за 2-ма) за Сардиния - вторият по големина италиански остров в Средиземно море.Нощувка в каюта на борда.



6 ДЕН – Сутринта акостиране в пристанище Каляри. Туристическа програма в столицата още от римско време на Сардиния. Градът предлага учудваща смесица от малки улички, идващи от старото пристанище, тук се намират римски амфитеатър, чудесна катедрала и археологически музей. Свободно време. Продължаване за Барумини (UNESCO) – малко селище в сърцето на Сардиния, добре познато не само със своите естествени природни красоти, но също така и с типичните за него постройки наречени нураги, символът на острова, датиращи още от Бронзовата епоха. Целият комплекс прилича на масивен замък, в последствие била издигната огромна стена за негова защита. По този начин бива създадено нещо подобно на селце – с жилища, места за поклонение и общуване, изоставено и опустошено, малкото селце отново бива съживено през Финикийския, Картагенския и Римския период. Настаняване в хотел в района. Нощувка.



7 ДЕН – Закуска. Отпътуване от хотела и първа спирка в средновековния град Ористано, където прави впечатление кулата на Св. Христофор - най-забележимата част от крепостните стени. Следващата спирка е за разходка и плаж в курортното селище Торе Гранде, разположено на Ористанския залив. Пристигане в Темпио Паусания, град, разположен в сърцето на историческата област Галура, в подножието на планината Лимбара. Настаняване в хотел. Нощувка.



8 ДЕН – Закуска. Отпътуване за Сасари – вторият най-голям град на остров Сардиния, разположен върху плато, наклонено към залива Aсинарa, заобиколено от планински район и от обширни равнини, с дълга брегова ивица и красиви плажове. Най-важните монументални сгради са: Църквата Св. Никола, Дворецът на Дожите, Дворецът Джордано, Площад Италия и фонтана Розело. Продължаване за Алгеро, този някогашен арагонски и каталонски риболовен пристан, е най-красивият град на Сардиния. Поради силното каталонско влияние, е наричан „Малката Барселона”, въпреки че сравнението не е съвсем подходящо. Градът е построен върху скалиста стъпаловидна местност над морето, където цветя и палмови дървета растат в изобилие. Бившите обитатели - арагонците, (а по-късно и каталонците) са построили укрепления и кули, които днес характеризират стария град или Città Vecchia. Свободно време за разходка по тесните улички с останки от древни дворци и църкви. Много от жителите на стария град все още говорят каталонски, вместо италиански. Голямата атракция на района не е в Алгеро сам по себе си, а в намиращата се в околностите пещера на Нептун - една от най-големите природни атракции на Сардиния. Пещера грандиозна, осеяна с малки езера, гора от сталактити и образувания под формата на „тръби на орган” със стълбище от 654 стъпала, водещи до скала, наречена „Козята стълба”. Връщане в хотела. Нощувка.



9 ДЕН – Закуска. Отпътуване за Коста Смералда. Разходка по крайбрежието и спирка в главния град Порто Черво. Свободно време за плаж и по желание разходка с туристическо влакче, за да се видят вилите на известни артисти и политици. Продължаване за Палау за фотопауза към Националния парк - остров Мадалена и отпътуване следобяд с ферибот от Санта Тереза Галура за острова на красотата - Корсика. След кратко пътуване се акостира на пристанище Бонифачо. Градьт е разделен на две: Стар и Горен град, разположен на нос с изглед към Средиземно море. Настаняване в хотел в района. Нощувка.



10 ДЕН – Закуска. Разходка в Бонифачо - звездата в атракцията на Корсика, която привлича посетители от всички краища не само на острова, но и извън него, за да се възхитят на средновековните къщи, несигурно кацнали на ръба на варовиковите скали. Старият град с лабиринта си от тесни улички и исторически сгради, е едно очарователно място за разходка, където също можете и да се насладите на вкусната храна. Отпътуване за Аячо – елегантен и слънчев град, разположен на един от най-красивите заливи в света, известен като родното място на Бонапарт. Къщата, в която Наполеон Бонапарт е роден през 1769 г., е запазена. Връзката му с града може да се види навсякъде – тя е подчертана както от имената на улиците, така и от множеството статуи. Свободно време. Настаняване в хотел на западното крайбрежие. Нощувка.



11 ДЕН – Закуска. Отпътуване за Бастия – бароков град и курорт, чието име произлиза от бастилия - крепост, доминираща над града, основана от генуезците. Посещение на църквата Санта Мария, старото пристанище, Губернаторския дворец (отвън). Свободно време за разходка. Нощувка.



12 ДЕН – Закуска. Сутринта отпътуване с ферибот за Ливорно. Пристигане и продължаване за Болоня. Разходка из красивия център, оформен от Площад Маджоре с базиликата Сан Петроний, посветена на светеца – покровител на града, площад Нептун и фонтана Нептун. Фотопауза на фона на “Целуващите се” кули. Настаняване вечерта в хотел в Словения. Нощувка.



13 ДЕН – Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 22.00 ч.





Цената включва:



Транспорт с автобус категория 3*;

10 нощувки със закуски в хотели 3* (1 в Таормина/околности/района на Джардини Наксос, 1 в Сиракуза/околности; 1 в Палермо, 3 на остров Сардиния, 3 на остров Корсика, 1 в Словения);

Туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута;

Фериботни билети Игуменица – Бриндизи – Игуменица (тип автобусни седалки);

Фериботни билети Вила Сан Джовани – Месина – Вила Сан Джовани;

Фериботни билети и настаняване в каюта за 2-ма Палермо – Каляри;

Фериботни билети Санта Тереза – Бонифачо;

Фериботни билети Бастия – Ливорно;

Водач от агенцията;

За повече информация, моля свържете се с офиса на Doors Travel!

гр. София, ул. Неофит Рилски 60

тел. 359 2 / 4173377

gsm:0895071113

gsm:0895001128

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com


Цена: 1585.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата