Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » Бургас » Домашни любимци » Други животинки » ПСОВ с капацитет: от...»

ПСОВ с капацитет: от 4 до 50 еквивалент жители.

Прегледано 139 пъти от 01 Април 2017. №: 2366437

___ Е к о М а к с Б и о Б у р г а с ЕООД___
Адрес на управление: ул: Калофер 1а к/с „Лазур”
Описание на процесите на пречистване на ПСОВ с капацитет: от 4 до 50 еквивалент жители.
Пречиствателните станции на ЕкоМаксБиоБургас модел: НЕТО-4-50-0.00 представляват компактен и модерен тип пречиствателни станции, които успешно комбинират биологичното пречистване на битово-фекалните отпадъчни води чрез активната утайка с бактериален интензивен прираст/във вид на биофилм/във зоната на биофилтъра и суспендирана /плаваща/биомаса в активната зона на биобасейна. Тази комбинация има редица технологични предимства и представлява система, способна да реши сиуации, при които останалите малки пречиствателни станции, използващи единия от двата метода имат затруднения.
Формата на пречиствателните станции може да бъде: цилиндрична, правоъгълна, квадратна, включително и използването на налични резервоари на клиента с подходяща за целта форма, съобразена и с наличната площадка. Ориентировъчни данни подходящи за развитието на пречиствателното съоръжение са препоръчителни за: дълбочината/височината/на водното ниво до минимум -1.5-3.0м. и линейна дължина до мин.4 до 8м.
Пречиствателните станции, използват редуващи се
Аноксидационни/анаеробни/и окислителни /аеробни /условия на култивиране на пречистващите бактерии. Става въпрос за съвремена технология на базата на комбиниране на биомасите.
Отпадъчната вода се пречиства както от бактериална култура, разположена върху пластмасова повърхност, също така и от плаваща култура в активната утайка. Чрез фино мехурчеста аерация се подава въздух в системата. За целта се използва въздуходувка, която освен че подава въздух, но и осигурява движението на пречистваната вода между активната зона и биофилтъра.
По слабо органично натоварване/по малък дебит на подаваната вода/ или/ по разредена по състав вода/на тези пречиствателни станции не им пречи, защото именно системите с комбинирано култивиране на биомаса са известни с отлична пречистваща функция и при минимално натоварване с органични замърсители.
Тези станции са предназначени за пречистване на всякакви течни отпадъци, срещащи се обикновено в домакинствата. Те разлагат, деструктират и биоразграждат добре перилни прахове и течности и други средства за почистване, така че пречистената вода да е подходяща за поливане.
Не могат да се пречистват нефтени продукти и твърди отпадъци, като обелки от плодове, превръзки, парцали, гуми и др.
При води с високо съдържание на мазнини/например при ресторанти/е необходимо да се предвиди и мазниноуловител/същия може да се изработи и достави/
Извънредно ценно качество на тези станции е възможноста да се прекъсне процеса на подаване на вода за пречистване за няколко месеца, през което време микроорганизмите се хранят от собствената си утайка, натрупана в биофилтъра. През това време пречиствателната станция не трябва да се изключва от действие, както и да се изважда активната утайка.
През последните няколко години, се констатирват появата на пазара на голям избор Биопрепарати от типа на SUKACLean S/T-/Биоензимен препарат за биологично разграждане на органични отпадъци/, подходящи за дозиране в септични ями и мини пречиствателни станции/-където ефекта на пречистващите процеси достига до 95% биоразграждане на фекалните и други органични субстанции попаднали в отпадъчните води.
Описание на пречистващия процес и спесификация на основните технико-технологични показатели
Отпадъчните води най напред постъпват в приемника на първичната седиментация/утаяване/или до резервоар за отделяне на твърди и неразтворими вещества/виж. техн. блок схема поз.1/След това се отправя гравитачно към биофилтъра-поз.2 от долната страна на гофрите, на дъното са разположени кръгли аериращи дюзи за подаване на необходимото количество кислород за подържане живота и прираста на микроорганизмите и създаването на бактериална култура разположена върху пластамасовата повърхност на биофилтъра./поз. -3/
Подържаната денивилация в последователноста на отделните секции вградени в Биомодула, позволява гравитачното предвижване на третираните води от една секция в друга/достатъчна е една денивилация от входа на съоръжението до изхода на пречистените води от 30-40см., за осъществяване на този начин на предвижване на водите от първата до последната секция/от поз.1 до поз.4/
След поз.2 третираните отпадни води постъпват в секция поз.3 -в активната зона със плаващата суспендирана биомаса, където се извършва втората степен на биоразграждането на остатъчните органични субстанции. За целта се използва въздуходувка, която вкарва въздуха в системата с пневматично аериране с аериращи дюзи /финомехурчеста аерация/.
Въздухът, вкаран в активната зона доставя кислород за живота на аеробните микроорганизми и при това помага на вътрешната циркулация на водата смесена с активната утайка, която се връща обратно в биофилтъра. В активната зона водата се пречиства от плаващата култура-активната утайка. И така водата циркулира между активната зона и биофилтъра докато се пречисти окончателно. Активната зона над дъното се свързва със седиментационния приемник-поз.4, където се разделят активната утайка от пречистената вода. Активната утайка частично се отлага на дъното, от където постоянно се връща чрез ерлифтна система /помпа на въздух/в първичната седиментация в случаите на зараждането в активната зона на голямо количество нишковидни бактерии, основно близо 30-40% се връща в началото на секция поз2 на биофилтъра.
Пречистената/избистрена/вода във вторичния утаител поз. -4 се предвижва, чрез отвеждаща тръба ф.100мм, да се изпуска в отвеждаща канализация за БФОВ на населено място без действаща Пречиствателна станция, на индивидуални хотелски, вилни и почивни обекти, както и да се използва за поливни цели, като за целта се дозират специализирани БИОПРЕПАРАТИ за повишаване ефекта и степента на пречистване на отпадните води.
ТЕХНИКО-ТЕХНОЛОГИЧНИ ДАННИ:
-Брой еквивалентни жители екв. жит 12
-Дебит на пречистената вода м3/ден.
При водопотребителна норма-200л/екв. ж /ден.,2.4м3/ден.
-Количество на замърсяването БПК5/ден. 0.72кг/ден
-Височина /диаметър на резервоара/ -м. 2.8-3 м.
-Дължина -L м. 5-6 м.
-Мощност на въздуходувката W 220 -/доставка от Япония./
-Ефект на пречистване по БПК5 % 93-98
-ЕФЕКТ НА ПРЕЧИСТВАНЕ ПО ХПК % 85-92
-Ефект на нитрификация % 80-95
ф/ма”ЕкоМаксБио Бургас”-ЕООД
-
ЦЕНОВА ЧАСТ НА ОФЕРТАТА
Обем на Разработване на технологията-за 12 екв. жит вкл./механично стъпало, биостъпало-двустепенно биопречистване, вторично избистряне., аерираща
система за подаване на финно диспергиран въздух във зоната на биофилтъра и активната биозона, ерлифтна система за частична рециркулация на активната биомаса в биозоните и вторична камера за сепариране на активната кал и избистряне на пречистената вода/, която гравитачно да прелива в резервоар за съхранение на пречистената вода за нейното повторно ползване за поливни цели. Т. О. З и Раб.
Инструкция... 1500.00 лв
Доставка на необходимото оборудване за
Осигуряване надеждност и ефективност на
Протичащите процеси в модула, както и 24 м.
Технологична гаранция на избраната техника
И избора на съоръженията: въздуходувка -1 бр.
Биофилтър от полипропиленови гофри., аерираща преносна тръбна система с дифузьори за диспергиране на въздуха в биозоните и ерлифтната
Система за рециркулация на активната биомаса от
Вторичния утаител към биофилтъра и камерата
На активната биозона... 2000.00 лв.
Тръбни обвръзки със свързващи звена за: аериращата система, за
Ерлифтната система, за входящата и изходяща-
та система, за преливната система... 500.00 лв
Поликарбонови плоскости за 3 преградни
стени между секциите-20.50м2-ф10мм... 850.00лв
Метални ограничителни прегради-4 бр. за
Отделните секции в биомодула - 38 м2 с
Дебелина от 3 до 4 мм... 1210.00 лв
Изработване на влагозащитено гл. ел. табло
За захранване на въздуходувката,. поливната
Помпа и свободни контакти -2 бр. вградени в
Шкафа на ел. таблото... 630.00 лв лв.
Доставка на стоманен резервоар с обем V=10-12м3 и антикорозионно покритие на резервоара...2200.00лв
Изпълнение на изкопни и монтажни работи. 400.00 лв
Включително доставка на ел. кабели и обвръзки. 480.00 лв
Транспортни разходи включва: доставката на
Съоръженията-товаро разтоварни дейности, изкопни работи с каналокопач и ръчно оформяне на изкопите.,
и оформяне на плащадката... 1600.00лв
-Технологичен пуск-настройки с обучение на
Персонала в рамките на 3 месеца-по два пъти на
Месец от Изпълнителя контрол на работата на съоръжението БИОМОДУЛ модел НЕТО-12- 00.. лв/мес /за пътни и дневни/за 2-ма специалисти/- 70 лв ОБЩА ЦЕНА НА ОФЕРТАТА без ДДС:...10370.00 лв.
Непредвидени разходи по норматив-10%..1037.00лв.
Съставители на ценовата част:
Бургас
Управител... инж. химГ. Тодоров
Гл. технолог на Биомодула
Удостоверение за пълна проектантска правоспособност Регистрационен номер № 11769/2015г. член на КИИП-Бургас
Гл. изпълнител на С. М. Р на БИОМОДУЛА
Skype: valqnikolai


Телефон: 087 862 1540



Подобни обяви

Двойна мивка алпака за вграждане с клапа Franke с размери 100см/50см
Продавам немска двойна мивка алпака за вграждане. Немско качество- марка FRANKE Мивката е с две кор...
Продавам части за автоматична пералня - ”ВЯТКА АВТОМАТ”
1. Двигател - 80 лв. 2. Програматор - 70 лв. 3. Люк със заключалка - 40 лв. 4. Ниворегулатор за в...
Бордови двигатели и извънбордови двигатели за лодки и яхти
Предлагаме бордови двигатели и извънбордови двигатели за лодки и яхти от марките: Yamaha, Honda, Suz...
Конгоански папагал
Продавам мъжки конгоански папагал с всички необходими д...
Продавам гълъби Кинг
Продавам гълъби кинг, млади и работещи двойки. Различни цветове, младите 35лв за брой, чифтовете 80...

Публикувайте коментар към обявата