Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Вълшебството на Егей...»

Вълшебството на Егейското и Средиземноморското крайбрежие на Турция - Комбинирана програма с автобус и самолет от София

Прегледано 227 пъти от 25 Януари 2017. №: 2342921

Дати на отпътуване през 2017 г.: 08.04.2017-14.04.2017

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:

Tранспорт с лицензиран туристически автобус по маршута ;

Фериботни такси за преминаване през Дарданелите;

Самолетен билет;

Летищни такси;

Багаж – 5 кг. Ръчен и 20 кг. чекиран

1 нощувка със закуски и вечери в хотел 3* в Айвалък;

2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Кушадасъ;

1 нощувка със закуска и вечери в хотел 3* в Фетие;

2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Анталия;

Трансфер от хотела до летището;

Медицинска застраховка с покритие 5000 еврo

Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език в Турция;

Водач от фирмата организатор по време на пътуването;

Всички допълнителни екскурзии за дете до 11,99 г. с 2-ма възрастни е БЕЗПЛАТНО;

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:

Бакшиши на екскурзовода и шофьора 15 евро на човек за целия престой;

Горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и Авиокимпанията начисли такава);

Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до Ефес при минимум 25 човека;

Полудневна екскурзия до Приене с четирите запазени колони от храма на Атина;

Екскурзия до водопадите Дюден и Анталия при минимум 25 човека;

Целодневна екскурзия до Демре, Мира и Кекова - при минимум 25 души;

Посещение на град Бергама- древногръцкия Пергамон и Храмът на изцелението Асклепион ( без включени входни таски за обектите);

Ползването на лифт до Акропола в Бергама (15 TL)

Входни такси за Къщата на Дева Мария (20 TL), Ефес (30 TL), Троя (20 TL), Приене (5 TL),

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.





Ден 1 София - Айвалък 750 км.

Отпътуване от София - 05:30 ч. Трафик Маркет (автогара Сердика), Пловдив - 07:15 ч., Хасково - 09:30 ч., по маршрут Свиленград – Капитан Андреево – Одрин – Чанаккале – Едремит. Пристигане в един от малките и очарователни курорти на Егейското крайбрежие Айвалък. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка



Ден 2 - Закуска. Айвалък - Кушадасъ 250 км

08.00 ч. - отпътуване за Кушадасъ - разположен сред красив залив, курортът Кушадасъ може да очарова всеки един от посетителите си със забележителните си морски пейзажи. По пътя от Айвалък към Кушадасъ възможност за разглеждане на Бергама, наследник на древногръцкия Пергамон и Храмът на изцелението Асклепион – най-старата болница в света, създадена от бог Асклепий (входните такси за споменатите обекти както и екскурзоводската беседа в обектите се заплащат диопълнително) Пристигане в Кушадасъ - Птичия остров. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 - Закуска.

Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.

Екскурзии по желание: 08.00ч. Полудневна екскурзия с местен екскурзовод с разглеждане на древния град Ефес - един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци; посещение на Къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си; посещение на Храмът на Артемида - едно от чудесата на света; джамията Иса бей – направена с различни камъни, докарани от античния град Ефес; гробът на апостол Йоан и руините на османската крепост.

Екскурзии по желание: 14.00ч Полудневна екскурзия до Приене (Приам), наричан Помпей на Мала Азия. Огромен пожар в древността е принудил жителите му панически да напуснат, оставяйки всичко така, както е било, да бъде запечатано от огъня. Запазени са четирите колони, останали от храма на Атина и античният театър. Следва Милет - някога огромен град с три пристанища, днес - останал доста навътре в сушата. Жителите на този изключително богат в древността град са основали Черноморските колонии Одесос и Аполония. Пътуването продължава към Дидима, някога свещено място за поклонения. Славата му се дължи на величествения храм на Аполон. Връщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.



Ден 4 - Закуска. Кушадасъ - Бодрум - Халикарнайския мавзолей - Фетие 415 км.

08:00ч.Отпътуване за Фетие. Фетие (Fethiye) е морски курорт в Турция, разположен на западния бряг на залива Фетие на брега на Средиземно море. Курортът предлага чудесни плажове, исторически забележителности и е любимо място на парапланеристите. Фетие има отлично пристанище, а атмосферата в него е мултинационална, особено през туристическия сезон. Това е може би единственият град в света, в който можете да видите саркофази на улицата, които стават особено впечатляващи през нощта, когато са осветени. Саркофазите, гравирани в ликийски стил, са на различни места из целия град и според формата си показват какъв човек е бил погребан вътре. В древността града се е наричал Телмесос и е бил разположен в областта Ликия. В околностите на града, както и на много от близките острови, има останки от древната ликийска култура. По пътя разглеждане на Бодрум - столица на царството на карийския владетел Мавзол и посещение на Халикарнаския мавзолей - едно от седемте чудеса на света. Преди настаняване в района на Фетие. Посещение на Синята лагуна (Ölüdeniz, Йолюдениз). Това може би е най-известният плаж в Турция, където водата е във всички нюанси на синьото, виолетовото, тюркоазеното и зеленото. Настаняване в Фетие. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 - Закуска. Фетие - Анталия 195 км

Пристигане в Анталия. След 14.00 ч. настаняване в хотела.Свободно време за плаж и релакс или екскурзия по желание.

Екскурзия по желание: Екскурзия до водопадите Дюден и Анталия. Посещението на водопадите Дюден изживяване, което непременно ще ви накара да се почувствате в рая. Пред разнообразните водни капки не остава никой равнодушен. Панорамна обиколка на гр. Анталия. По време на тази автобусно-пешеходна екскурзия ще имате възможност да разгледате столицата на Средиземноморското крайбрежие, древния град, обкръжен с паркове, древноримските врати на Андриан, крепостните стени и кули, джамии и минарета (автобусна екскурзия включва: транспорт, входна такса и екскурзовод на български език). Вечеря. Нощувка.



Ден 6 - Закуска.

Свободно време за плаж и релакс или екскурзия по желание.

Екскурзия по желание: Демре, Мира, Кекова - целодневна екскурзия с автобус и яхта с посещение на останките от древно римско селище на остров Кекова, потънало при земетресение под морското равнище; китното рибарско градче Симена и много живописни заливи; църквата „Св. Николай”, свято място за всички християни; уникалните скални гробници Мира. Включен е обяд, носете си бански костюми. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.



Ден 7 - Закуска.

Закуска. Трансфер до летището в Анталия за директен чартърен полет до София с номер BGH4123 и час на излитане 11:00ч/12:00ч. по местно време.





За контакти и резервации:

КАРАДЖЪ ТУРС - Варна

бул. Мария Луиза 46

Телефон: 052 61 80 50

Мобилни: 0879 / 54 83 21; 0879/ 00 74 02

e-mail: varna@karacitours.bg


Цена: 586.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата