Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Нова Година в Грузия»

Нова Година в Грузия

Прегледано 177 пъти от 11 Ноември 2016. №: 2329083

6 дни / 5 нощувки



29.12.2016 – 03.01.2017



ЦЕНА: от 1095 лв.



1 ДЕН – София – Кутаиси – Тбилиси

Отпътуване от летище София, Терминал 1 в 13.55 ч. Пристигане на летище Кутаиси в 18.20 ч. Трансфер до Тбилиси. Настаняване в хотел „Tbilisi Inn“ **** (или подобен) около 23.00 ч. Нощувка.



2 ДЕН – Тбилиси – Мцхета – манастирът Джвари – Тбилиси

Закуска. 10.00 ч. - отпътуване за Мцхета - мястото, където се намират най-много културни и свещенни паметници в Грузия. Поради тази причина древният град е наричан също „втори Йерусалим“. Мцхета е древната столица на Грузия, която днес е под защитата на UNESCO. Туристическата програма (около 2 часа) включва посещение на Катедралата Свитицховели - построена на мястото, където се намирал хитонът Господен. Изкачване до манастира Джвари - разположен на на вертикална скала над старата столица Мцхета. Манастирът датира от 5 век и се счита за едно от най-свещените места в Кавказ. Днес той е част от световното културно наследство на UNESCO.По желание: посещение на местна винарна и запознанство с процеса на производство на вино (около 1 ч. 30 мин). Дегустация на вино и чача (винена водка) с лек обяд от традиционни ястия. Туристическа програма в Тбилиси (около 4 часа) и запознанство с архитектурното наследство на града: най-високата църква в Грузия – катедралата Самеба (Света Троица); „мостът на мира“ - най-новият мост в столицата, открит през 2010 г. На брeга на реката се намира една от най-известните забележителности в стария град - катедралата Сиони, построена през 6 век. Днес тук се съхранява най-важната религиозна реликва в Грузия – кръста на Св. Нино, която донесла християнството на грузинска земя. Друг важен паметник в Тбилиси е катедралата Метехи (от 13 век), построена на хълм над река Мкхвари. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, откъдето се откриват впечатляващи гледки към столичния град. В продължение на 15 века крепостта е изпълнявала защитни функции. Разходка по ул. „Шарден“ и по ул. „Леселидзе“. Нощувка.



3 ДЕН – Тбилиси – Уплисцихе – Тбилиси

Закуска. Свободен ден за подготовка за посрещане на новата година. Туристическа програма по желание: екскурзия до Уплисцихе (около 4 ч.) - древен скален град в източната част на Грузия, чието име се превежда като „Божия крепост“. Градът се е развил на високия и скалист бряг на река Мтквари. Отличава се със своята уникална комбинация от различни езически и християнски структури, датиращи от късната бронзова епоха до късното Средновековие. По желание – празнична новогодишна вечеря. Нощувка.



4 ДЕН – Тбилиси – Какхети – Тбилиси

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия до Какхети (около 6-7 часа) - винения регион на Грузия. Спирка в Бодбе – свещенно място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания. Тук се намира женски манастир и базилика, посветена на Св. Нино. Първоначално построен през 9 век, комплексът е значително променен през 17 век. Днес това е едно от най-свещените места в Грузия, свързано с Св. Нино – евангелистка, живяла тук през 4 век, чиито мощи се пазят тук. Възможност за разходка до чудотворния извор на св. Нино (около 30 мин. пеша). Отпътуване за Сигнахи – „градът на любовта“ , построен в класическия стил на южна Италия и известен с едноименния си замък от 18 век, включен в списъка с най-големите и известни замъци в Грузия. По желание: посещение на местна винарна с дегустация на различни видове вина, грузинска водка и обяд с традиционни ястия от района Какхети. Нощувка в Тбилиси.



5 ДЕН – Тбилиси – Кутаиси

Закуска. Освобождаване на хотела. 10.00 ч. - отпътуване за Кутаиси. Около 14 ч. пристигане в Кутаиси и туристическа програма. Столица на Абхазкото кралство в миналото, днес градът е изпълнен с история и вдъхновение. Посещение на манастира Моцамета – древен величествен храм. Според преданието манастирът е построен на хълма където мюсюлманските нашественици за екзекутирали князете Давид и Константин заради отказа им да приемат исляма. Посещение на катедралата Баграти, известна и като катедралата Кутаиси. Построена през 11 век, днес тя се счита за една от най-красивите средновековни църкви в Грузия. Настаняване в хотел „Bagrati 1003“ **** (или подобен) около 17.00 ч. Нощувка.



6 ДЕН – Кутаиси – София

Закуска. 10.00 ч. - трансфер до летището. Полет за България в 12.35 ч. Кацане на летище София, Терминал 1 в 13.10 ч.



Цената включва:

Cамолетeн билет София - Кутаиси - София с включен малък ръчен салонен багаж (с размери 42/32/25 см) на авиокомпания Wizz air;

Летищни такси;

Транспорт по описания маршрут;

4 нощувки със закуски в хотел Tbilisi Inn 4* или подобен в Тбилиси;

1 нощувка със закуска в хотел Bagrati 1003 4* или подобен в Кутаиси;

Описаната туристическа програма (с изключение на програмата по желание);

Билет за лифта в Тбилиси;

Местен екскурзовод на английски език;

Водач - преводач от България;

Застрaховка Помощ при пътуване в чужбина с асистанс и лимит на отговорност 10 000 ЕUR

За повече информация, моля свържете се с офиса на Doors Travel!

гр. София, ул. Неофит Рилски 60

тел. 359 2 / 4173377

gsm:0895071113

gsm:0895001128

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com


Цена: 1095.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата