Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Нова Година в Израел»

Нова Година в Израел

Прегледано 189 пъти от 07 Ноември 2016. №: 2322197

6 дни / 5 нощувки



30.12.2016 – 04.01.2017



ЦЕНА: от 1560 лв.



1 ДЕН – София - Летище Бен Гурион – Яфо – Тел Авив – Нетания

Сборен час на летище София, Терминал 2 в 07:50 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от което се открива невероятна гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района на старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички са сгушени чудесни ресторанти предлагащи морски ястия, малки кафенета и пекарни. Отпътуване за Нетания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.



2 ДЕН – Нетания – Акра – Хайфа – Кесария

Закуска. Отпътуване за Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на Цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, Древния град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Посещение на Бахайските градини и залива на Хайфа. Отпътуване за Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Разглеждане на акведукта. Връщане в хотела в Нетания. Свободно време. Новогодишна Гала Вечеря. Нощувка.



3 ДЕН – Нетания – Мегидон – Назарет – Кана – Галилейското езеро - Сафед (Цфат) – Тиберия.

Закуска. Заминаване за град Назарет, по пътя панорамна гледка към долината Армагедон, която е спомената от Св. Йоан Богослов в библейската книга „Откровение“ като място на последната битка между Доброто и Злото. Посещение работилницата на Свети Йосиф и църквата „Благовещение“ в Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен и където Христос е живял по-голяма част от своя живот. Отпътуване за Кана Галилейска, където Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. Раходка с лодка в Галилейското езеро (включена в цената). Посещение на Сафед, свещен за еврейската религия град и център на известното религиозно течение в юдаизма – Кабала. През 1140 год. владетелят на Йерусалимското кралство Фулк д`Анжу построил тук за рицарите-тамплиери мощната военна крепост (Мецуда), което е едно от най-големите отбранителни съоръжения на кръстоносците в Светите земи. Отпътуване за град Тиберия, разположен на брега на Галилейското езеро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.



4 ДЕН – Тиберия – Капернаум – Табха – планината на Блаженствата – Мъртво море – Каср ал Яхуд - Витлеем

Закуска. Отпътуване за Капернаум, което се споменава в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея. Посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Отпътуване за Табха – мястото на Чудото с умножаването на рибите и хляба. Посещение на църквата на умножаването, където е запазена подова мозайка от IV век. Отпътуване към планината на Блаженствата, където Иисус е казал прочутата си проповед. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане и релакс. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото при река Йордан, където е било кръщението на Иисус Христос. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.



5 ДЕН – Витлеем – Йерусалим - Витлеем

Закуска. Туристическа програма в Йерусалим, който съгласно Конституцията на държавата Израел е нейна единна и неделима столица. Обиколката започва с Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал Иисус Христос с кръста към мястото на разпятието – Голгота; Храмовият комплекс Божи гроб – най - святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Връщане във Витлеем и посещение на рожденото място на Иисус Христос базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.



6 ДЕН – Витлеем – Йерусалим – Лод – летище Бен Гурион – София

Закуска. Отпътуване за Йерусалим: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Названието идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.



Цената включва:

самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж;

летищни такси (253 лв. към 01.12.2015 г.);

2 нощувки със закуски и вечери във Витлеем, хотел 3*;

2 нощувки със закуски и вечери в Тиберия, хотел 3*;

1 нощувка със закуска и вечеря в Хайфа, хотел 3*;

екскурзовод на български език по целия маршрут;

луксозен автобус с безплатен WI-FI;

саунд система със слушалки по време на туровете;

разходка с лодка по Галилейското езеро;

всички трансфери по програмата;

всички екскурзии по програмата;

входни такси за обектите по програмата;

Сертификат за хаджийство;

водач, придружаващ групата по време на целия престой;

медицинска застраховка асистънс ЗАД АРМЕЕЦ АД, с покритие 10 000 евро.



Цената не включва:

Новогодишна Гала Вечеря – 85 евро (заплащат се в България);

бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел);

допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание):

обяд в рибен ресторант при Галилейско езеро – 20 щ.д.;

лични разходи.

За повече информация, моля свържете се с офиса на Doors Travel!

гр. София, ул. Неофит Рилски 60

тел. 359 2 / 4173377

gsm:0895071113

gsm:0895001128

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com


Цена: 1560.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата