Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » Други обяви » Други Обяви » Промоция 20 бр. 15 л...»

Промоция 20 бр. 15 лв. Пресни семена от Дърво на пътешественика - Ravenala madagascariensis

Прегледано 75 пъти от 24 Октомври 2016. №: 2265272

20 бр - 15 лв или 100 бр. за 50 лв
ОПИСАНИЕ
Дървото на пътешественика - Ravenala madagascariensis, Красиво и екзотично растение, от рода на стрелицията, Въпреки, че това растение се нарича палма, в действителност, това не е палмово дърво. Равенала е като банан, но банановите листа растат направо от земята и имат барел. Името Пътническа палма получава в резултат на факта, че тя е в състояние да акумулира няколко литра вода в листата си, която може да утоли жаждата на пътешественика. В природата достига до 10 метра височина.
Младите разтения имат подземно стъбло, което с времето се появява над земята. Цъфти с малки кремовидно-бели цветове които достигат до 30 см. Възрастното разтение може да цъфти целогодишно и дава кафеви плодове които съдържат светло сини семена. За да цъфти на закрито е необходимо да му бъдат създадени условията на естествената му среда. Най-добрият начин да растат и се развиват е в богата, влажна, добре изцедени глинести почви. Равенала много устойчив на болести и вредители. Възрастните разтения могат да издържат понижение на температурите, но не прекалено ниски ( не издържат на замръзване). Изисква много светлина, особено когато се отглеждат в закрити помещения.
През зимата, може да се остави на по-ниски температури, но трябва да се намали до минимум поливането. Месестия корен на възрастните растения могат да се натрупат достатъчно вода, за да прекарат зимата с минимално напояване.
Засяване: Семената предварително се напояват в топла вода за 1-2 дни (25-32 градуса) на светло място. Първите издънки могат да се появяват след един месец. Средно, семена покълвам от един до три месеца (при по-високата температура по-бързо се появяват издънки).
https://bananovipalmi.olx.bg/
Skype: todev_75


Цена: 1.00 лв.

Телефон: 089 547 9142



Подобни обяви

Тестобъркачка 50кг.
Идеално работеща.
Продавам 2 броя вендинг кафе афтомати
Бианчи арес кафе автомат комбиниран с вендинг машина - 2500 лв Машините са в добро работещо състояни...
Матрак за детско легло
Еднолицев матрак за детско легло 150/70 см. Матракът е с дебелина 18см. тапициран със здрава дамаска...
Курс готвач за начинаещи с практическа насоченост в София и Бургас
Център за професионално обучение „ЕС ЖИ ДИ” с лиценз № 200812591 от НАПОО провежда квалификационнни ...
продавам машина за циклене
стара тежка машина която е отлична за почистване на боя -блажна от паркети дюшемета и т. н
Skype:...

Публикувайте коментар към обявата