Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Шри Ланка»

Шри Ланка

Прегледано 215 пъти от 07 Октомври 2016. №: 2227667

Шри Ланка



Дата: 04.12.2016







1 ден

Полет София – Доха /19.40 – 01.15/ и Доха – Коломбо /02.25 – 09.20/

2 ден

Пристигане в Шри Ланка в 09.20 ч. Отпътуване за Дамбула, град разположен на 140 км от Коломбо. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощуване.

3 ден

Закуска. Екскурзия до крепостта Сигирия, създадена през 5 век, днес част от световното културно наследство. Изградена е на скала, издигаща се на 200 метра над околната джунгла, а по стените й са изрисувани фрески, станали символ на страната. На върха на скалата някога се е намирал кралски дворец с градини и басейни. Изкачването е по стълбище издълбано между лапите на гигантски лъв. Екскурзия до Полонарува, втората столица на страната, създадена през 11-12 век. Разглеждане на останките от Кралския дворец, баните с лотуса и Гал Вихаре – храм с великолепна фигура на Буда, издълбана в скалите. Вечеря. Нощуване.

4 ден

Закуска. Посещение на пещерния храм в Дамбула, създаден през 1 век, най-впечатляващия в страната. Отпътуване за Канди. По път посещение на градината в Матале, където са отглеждат различни растения и подправки, с които Шри Ланка е известна – къри, индийско орехче, канела, кардамон. Посещение на храма на Свещения Зъб в Канди от 17 век, за който се смята че се пази зъб на Буда. Тази реликва води десетки пилигрими всеки ден в храма, които носят цъфнали лотуси и франгипани. Вечеря. Нощуване.

5 ден

Закуска. Обиколка на Канди, един от най-красивите градове в страната, разположен около езеро. Посещаване на работилница за батик – традиционен занаят за острова и ателие за обработка на скъпоценни камъни, основно син и звезден сапфир, с които страната е известна. Посещение на чайна плантация и фабрика, в които се произвежда най-известния чай в света – цейлонския. Процесът не е променян от векове и все още голяма част от него се извършва ръчно, а някои от машините идват от Британия от преди сто години. Посещение на Кралските ботанически градини в Парадения, посещавани от над 2 милиона туристи годишно. Те са известни с колекцията си от над 4000 вида растения, между които орхидеи, различни подправки и палми. Вечерта посещение на шоу с традиционни танци. Вечеря и нощуване в Канди.

6 ден

Закуска. Екскурзия до резервата за слонове в Пинавела, място където се отглеждат осиротели слончета. Отпътуване за южната част на острова и настаняване в хотел на брега на морето в района на Индурува. Вечеря. Нощуване.

7 ден

Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощуване.

8 ден

Закуска. Свободен ден за плаж. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет към Коломбо – Доха /20.55 – 23.40/ и Доха – София /06.35 – 10.40/







Цена:

На възрастен в двойна стая - 3245 лв.



Цената включва:

 Самолетни билети с летищни такси;

 6 нощувки със закуски и вечери в хотели 4*;

 Всички трансфери по програмата;

 Описаната туристическа програма с местен екскурзовод на руски;

 Входни такси за крепостта Сигирия, Полонарува, скалния храм в Дамбула, Храма на свещения зъб, ботаническите градини в Парадения, резервата в Пинавела, фолклорно шоу;

 Медицинска застраховка с асистанс и покритие 25 000 евро;

 Тур мениджър от агенцията.



Цената не включва:

 Виза – 30 щ.долари;

 Напитки и бакшиши.



За повече информация, моля свържете се с офиса на Doors Travel!

гр. София, ул. Неофит Рилски 60

тел. 359 2 / 4173377

gsm:0895071113

gsm:0895001128

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com


Цена: 3245.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата