Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Класическа Гърция - ...»

Класическа Гърция - Атина - Пелопонес - Микена - Олимпия - Делфи от В.Търново 03. - 07.09.20 и 18. - 22.09.20

Прегледано 269 пъти от 23 Юли 2020. №: 2416515

Класическа Гърция - Атина - Пелопонес - Микена - Олимпия - Делфи от Варна, Шумен, В.Търново и Плевен



5 дни / 4 нощувки

Автобусна екскурзия



Екскурзията е петдневна и включва 1 нощувка в околности на Атина, 1 нощувка в Толо, 1 нощувка в Олимпия, 1 нощувка в Делфи и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Атина, Коринтския канал, Епидаврос, Нафплио, Микена, Древна Олимпия и Делфи. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.



Дати и Цени



03.09. - 07.09.2020 / 509 лв.на човек в двойна стая

18.09. - 22.09.2020 / 509 лв.на човек в двойна стая



Цената включва



Транспорт с лицензиран автобус;

Съответния брой нощувки със закуски;

Водач-придружител;

Екскурзоводско обслужване.



Цената не включва:



Такси за вход в музеи;

Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

Обявените специално, че са с доплащане, екскурзии;

Градска такса (city tax);

Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);

Разходи от личен характер.



Програма:



ПЪРВИ ДЕН - 00:05 ч. - отпътуване от Варна - ул. Антим I (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел Шумен) в 01:30 ч., във Велико Търново (пред Автогара Юг) в 03:30 ч., в Плевен (пред хотел Балкан) в 05:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Отпътуване по маршрут София - Благоевград - Солун - Атина. Вечерта - пристигане в Атина. Настаняване. Вечерна пешеходна разходка в квартала Плака - стария град на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола. Нощувка.

Забележка: Възможно е часовете на тръгване да претърпят промяна (да се отпътува с около час по-рано). Това се уточнява преди всяка конкретна група и клиентите биват уведомявани за точния час на отпътуване 7 дни преди началната дата на екскурзията.



ВТОРИ ДЕН - Закуска. Освобождаване на хотела. Туристическа програма в Атина с екскурзовод на български език: панорамна обиколка на града - пл. Омония, ул. Панепистимиу с прекрасните неокласически сгради на Националната библиотека, Университета и Академията на науките, площад Синтагма с Парламента, Арката на император Адриан, храма на Зевс, античния олимпийски стадион. Посещение на Акропола (входната такса се заплаща допълнително на място - 20 евро). Свободно време в центъра на града или по желание - посещение на новия музей на Акропола с екскурзовод на български - с доплащане 15 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзоводска беседа на български език в музея и не включва входната такса, която се заплаща допълнително на място - 10 евро за възрастен, 5 евро за лица над 65 г. и безплатно за лица до 17 г. Посещението се провежда при минимум 15 участника. Музеят е археологически и е създаден, за да събере на едно място всички артефакти, открити на Акропола - от бронзовата до римската и византийската епохи. В него са изложени около 4000 експоната на площ от 14 хил. кв. м. Свободно време. Около 16:00 ч. отпътуване за полуостров Пелопонес. По пътя - фотопауза при Коринтския канал. Настаняване в хотел в Толо - живописен морски курорт на брега на Арголическия залив. Нощувка.



ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Посещение на Епидавъра - най-добре запазеният античен театър в Гърция, построен през III век пр. Хр. (входната такса се заплаща допълнително на място - 12 евро), Нафплио - древен град, живописно разположен в Арголическия залив, първа столица на гръцката държава след Освобождението; Микена, прочутото царство на Агамемнон (входната такса се заплаща допълнително на място - 12 евро). Отпътуване за Древна Олимпия. Настаняване. Нощувка.



ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Посещение на археологическия обект и музея на Древна Олимпия - едно от най-големите светилища в Древна Елада, посветено на бог Зевс, и мястото, където са се провели първите Олимпийски игри през VII век пр. н. е. (входната такса се заплаща допълнително на място - 12 евро). Около обяд отпътуване за Делфи. Пристигане привечер. Настаняване. Нощувка.



ПЕТИ ДЕН - Закуска. Посещение на археологическия обект Делфи - един от водещите религиозни центрове в Древна Гърция и най-почитаното светилище в Древността в цялото Средиземноморие, посветено на бог Аполон (входната такса се заплаща допълнително на място - около 12 евро). Около обяд отпътуване от Делфи по маршрут Делфи - Солун - Варна. Сутринта на другия ден пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.



За повече информация и резервации:



Kaраджъ Турс - Велико Търново / с нов адрес /

бул. ,,България 8, ет. 2

тел.: 0879 00 74 15

vtarnovo@karacitours.bg





Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата