Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Швейцарски Алпи - Юн...»

Швейцарски Алпи - Юнгфрау и Матерхорн 28.07. - 02.08.2020

Прегледано 343 пъти от 09 Юни 2020. №: 2415051

Швейцарски Алпи - Юнгфрау и Матерхорн 28.07. - 02.08.2020



Екскурзията е шестдневна и включва 2 нощувки в района на Берн или Интерлакен, 1 нощувка в района на Сион или Бриг, 1 нощувка в района на Лаго Маджоре, 1 нощувка в района на Милано и богата екскурзоводска програма в Лугано, Берн, Веве, Цермат, Лаго Маджоре, Стреза и Милано, свободен ден в Интерлакен или възможност за качване със зъбчатата железница до подножието на връх Юнгфрау, възможност за качване до връх Мотароне, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг). Лети се с България Ер. Вътрешните трансфери в Швейцария и Италия се извършват с автобус. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.



Екскурзионна програма:



ПЪРВИ ДЕН - 10:20 ч. - 11:30 ч. - директен полет София - Милано (Малпенса). Трансфер до Лугано - очарователен град разположен на брега на едноименното езеро и сгушен в подножието на зелени планини, често наричан Монте Карло на Швейцария. Пешеходна разходка покрай езерото, казиното, църквата Санта Мария дели Анджоли. Отпътуване към района на Интерлакен. Настаняване в хотел в или в околностите на Берн или Интерлакен. Нощувка.



ВТОРИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Интерлакен. Свободно време за разходка в Интерлакен или възможност за факултативна целодневна екскурзия до Юнгфрауйох (с доплащане 278 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус от Интерлакен до Лаутербрунен, билет със зъбчата железница до Юнгфрауйох и екскурзовод на български; екскурзията се организира при минимум 20 участника). Юнгфрауйох - най-високата гара в Европа, построена на 3454 м височина, в подножието на връх Юнгфрау - Покривът на Европа (4158 м). Пътуването продължава 100 минути и започва от селцето Лаутербрунен до Клайне Шайдег. Следва прекачване и пътуване до гара Юнгфрауйох. През цялото пътуване се наслаждавате на уникална алпийска панорама - остри върхове, ски писти, тучни високопланински ливади, стада от крави - един от символите на Швейцария. При слизане на гара Юнгфрауйох се отправяте към панорамната тераса на обсерваторията Сфинкс, разположена на 3571 м надморска височина. Ще имате възможност да излезете на открито и, при хубаво време, да видите чудна снежна панорама към околните ледници и планински върхове (Мьонх - 4099 м, Фишерхорн - 4049 м, Алечхорн - 4193 м и Юнгфрау - 4158 м), както и да си организирате закачлив бой със снежни топки. По време на престоя можете да посетите Ледения дворец, да хапнете топъл обяд и да си купите сувенири от надморска височина надвишаваща познатите места от България. Завръщане в Интерлакен. Важно: трябва да имате топли дрехи, планински обувки и слънчеви очила. Екскурзията не се препоръчва за хора със сърдечни и/или дихателни проблеми. Тези, които не желаят да се качват на железницата, няма да скучаят в Интерлакен, който е прекрасен курорт, изключително оживен през лятото - централната му улица Хьоемате, от която се открива прекрасна гледка към околните алпийски масиви, със сигурност няма да ги отегчи. Курортът предоставя незабравими гледки към връх Юнгфрау и прекрасна възможност за разходки, похапване и дори шопинг, но и не е лишен от забележителности - бихте могли да посетите църквата Унтерзейн или музея на туризма, който е устроен в реставрирана къща от XVII век и проследява възхода на областта на Юнгфрау като туристически център. Завръщане в хотела. Нощувка.



ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Берн. Разглеждане на Берн - стария град - Беренплац, Марктгассе(централната улица на стария град), часовниковата кула, Крамгассе, Катедралата Сен-Венсен, Кметството, мечата яма, къщата на Айнщайн. Отпътуване за Веве. Живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи, известно и като люлка на швейцарската шоколадена индустрия. В Корсие-сюр-Веве е живял големият артист Чарли Чаплин от 1952 г. до смъртта си през 1977 г. Разходка по неотразимата крайбрежна алея. Отпътуване за хотел в околностите на Сион или Бриг. Настаняване. Нощувка.



ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Цермат. Пристигане в Теш, откъдето със зъбчата железница се достига до Цермат - един от най-престижните швейцарски курорти, над който се издига величественият пирамидален силует на един от символите на Швейцария - връх Матерхорн (4478 м). Разходка из Цермат, в който царува атмосфера на ведрина, спокойствие и божествена красота и където можете да видите едни от първите планински хотели в Швейцария. Завръщане в Теш. Цената на билета за зъбчатата железница от Теш до Цермат, която е около 17 CHF за възрастни и 8,5 CHF за деца до 16 год, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Продължаване към Лаго Маджоре през прохода Симплон (2005 м. надморска височина). Привечер - пристигане в хотел в района на Лаго Маджоре. Нощувка.



ПЕТИ ДЕН - Закуска. Разходка с корабче до Боромеовите острови - Изола Бела, приютяващ един от най-известните дворци в Италия, Изола деи Пескатори - живописно рибарско селище, Изола Мадре с ренесансовата си вила, потънала в цветя сред великолепен парк (билетът за корабчето и входните такси за вилите и градините не са включени в пакетната цена на екскурзията). След 15:30 ч. - разходка из Стреза, перлата на Лаго Маджоре или възможност за качване на връх Мотароне (1491 м.), откъдето се разкрива прекрасна гледка към езерата, Алпите и масива Монте Роза. Качването до Мотароне се осъществява с лифт, който тръгва от Стреза и за около 20 минути достига върха. Цената на лифта, която е около 20 евро на човек, не е включена в цената на екскурзията и се заплаща на място. Отпътуване за Милано. Вечерта - настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.



ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Напускане на хотела. Разглеждане на Милано - Катедралата, галерията Виктор- Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Свободно време. Около 17:00 - трансфер до летище Малпенса за полет в 20:05 за България. В 23:05 - кацане в София.



цена на възрастен в двойна стая - 1259 лв.





Цената включва:



Самолетни билети София - Милано - София с АК Бъргария Еър;

Летищни такси;

1 бр. ръчен багаж до 10 кг;

1 бр. чекиран багаж до 23 кг;

Съответния брой нощувки със закуски;

Водач-придружител;

Екскурзоводско обслужване.



Цената не включва:



Целодневна екскурзия до Юнгфрауйох;

Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);

Градска такса (city tax);



ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса, както следва: в Милано или околности - 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени. Възможно е през 2020 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.



Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.



За повече информация и резервации:



Kaраджъ Турс - Велико Търново / с нов адрес /

бул. ,,България 8, ет. 2

тел.: 0879 00 74 15

vtarnovo@karacitours.bg





Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата