Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » ПОРТУГАЛИЯ - Лисабон...»

ПОРТУГАЛИЯ - Лисабон и Фигейра да Фош - ранни записвания до 31.01.2020 г.

Прегледано 324 пъти от 09 Януари 2020. №: 2410816

ПОРТУГАЛИЯ - Лисабон и Фигейра да Фош



Продължителност:

9 дни / 7 нощувки / 7 закуски / 6 вечери



Дати на провеждане 2020г :



30.04.2020г - 08.05.2020г / 1429 лв

21.05.2020г - 29.05.2020г / 1449 лв.

28.05.2020г - 05.06.2020г / 1449 лв.

04.06.2020г - 12.06.2020г / 1479 лв

11.06.2020г - 19.06.2020г / 1499 лв.

20.08.2020г - 28.08.2020г / 1585 лв.

27.08.2020г - 04.09.2020г / 1565 лв.

03.09.2020г - 11.09.2020г / 1545 лв. STOP SALE!

10.09.2020г - 18.09.2020г / 1519 лв.

17.09.2020г - 25.09.2020г / 1519 лв.

24.09.2020г - 02.10.2020г / 1449 лв.



Ценитe сa за ранни записвания до 31.01.2020 г !



Цената включва:



Самолетен билет за директен полет с АК България Еър София - Лисабон - София ;

23 кг. чекиран багаж, до 8 кг. ръчен;

Летищни такси /113 евро към 01.10.2019г/;

Трансфер с автобус летище - хотел - летище в Лисабон ;

2 нощувки със закуски в хотел VIP Inn Berna 3* (или подобен) в Лисабон ;

5 нощувки със закуски в хотел Меркюр 4* във Фигейра да Фош ;

5 вечери на тристепенно меню в хотела във Фигейра да Фош;

вода и 1 чаша вино на вечерите във Фигейра да Фош;

Полудневна туристическа обиколка на Лисабон;

Разглеждане на Мафра ;

Екскурзовод на български език по време на туристическите обиколки;

Водач от агенцията по време на престоя в Португалия ;

Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с поктиритие 10 000 евро, ЗАД Армеец;

Слушалки по време на туровете.



Цената не включва:



Туристическа такса престой: в района на Лисабон 2 EUR на турист на ден (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела);

Доплащане за стая с гледка към океана в хотел Mercure 4* - 118 лева за стая, за целия период;

Допълнителни екскурзии на място;

Посещение на винарска изба и дегустация на Портвайн;

Обяди

Вечери в хотела в Лисабон;

Възможност за полет от и до Варна - 150 лв. в двете посоки;

Входни такси и билети за обектите по време на обиколки и екскурзии, както и музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

Градски транспорт, разходи от личен характер, бакшиши за екскурзовод / шофьор: 1-5 EUR на турист на ден - заплаща се на място;

Транспорт от центъра на Синтра до замъка Пена - 6.90 EUR /в двете посоки/



Допълнителни услуги :



Целодневна екскурзия до Оурем - Томар - Алкобаса - 75 лв

Целодневна екскурзия до Порто - 88 лв

Целодневна екскурзия до Коимбра - Авейро - Коста нова - 59 лв

Целодневна екскурзия до Фатима - Баталя - Назаре - Обидош - 88 лв

Полудневна екскурзия до Синтра - 75 лв

Пакет от 4 екскурзии, закупени от България - Отстъпка 10% от цената им

Цените на допълнителните екскурзии за деца до 12г. са с 50% отстъпка от редовната цена



Срокове и начин на плащане:

Депозит - 500лв. при резервация

Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване

Плащането може да се извърши по банков път или в брой.



Маршрут: София - Лисабон - Фигейра да Фош - Оурем -Томар - Алкобаса - Порто - Пенише - Коимбра - Авейро - Коста Нова - Фатима - Баталя - Назаре - Обидош - Лисабон - София



Две нощувки в Лисабон и пет нощувки във Фигейра да Фош, където слънце и море са в изобилие! Градът е разположен на устието на река Мондего, на 40км от Коимбра, примамва със своите необятни плажове с бял ситен пясък.



Кои забележителности се посещават?



- Лисабон - манастира Жеронимуш, кулата Белейм, паметника на Откривателите, кварталите Байша, Алфама, площадите Комерсио, Росио, Рестаурадорес, Маркиш Помбал, Руа Аугуща, парка Едуардо VII

- Порто - река Доро, Катедралата, двореца Болса, моста Дон Луиш І, квартала Рибейра, избите във Вила Нова де Гаия.

- Синтра - Кинта де Регалейра, средновековният център, замъкът Пена или Паласио Насионал Синтра

- Оурем - старият град и замъка

- Томар - манастирът на Ордена на Христос

- Алкобаса - Цистерцианското абатство «Св. Богородица от Алкобаса»

- Коимбра - Университета, Библиотеката, старият град, Байша, църквата на Светия кръст

- Авейро

- Коста нова

- Фатима- Базиликата и площада към нея

- Баталя - Манастирът

- Обидош



Служител на агенцията ще ви изпрати на аерогара София, а на летището в Лисабон ще ви посрещне наш представител и екскурзовод, който ще ще придружава групата по време на целия престой в Португалия.



Полетът е с авиокомпания България Еър, директно до столицата на Португалия - Лисабон. Продължителността му е около 4 часа. В самолета можете да се подкрепите с безплатен сандвич и кафе.



ПРОГРАМА :



1-ви ден: София - Лисабон

Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 19.00ч. Отпътуване за Португалия с АК България Еър в 20:50ч. Пристигане на летището в Лисабон в 23.00ч. Нощувка в Лисабон.



2-ри ден: Лисабон

Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Лисабон: запознаване с манастира Жеронимуш, кулата Белейм, паметника на Откривателите, кварталите Байша, Алфама, площадите Комерсио, Росио, Рестаурадорес, разходка по Руа Аугуща… Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Възможност за посещение на типичен ресторант с Фадо изпълнители и вечеря. Нощувка.



3-ти ден: Синтра - Фигейра да Фош

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Свободно време в Лисабон или По желание: полудневна екскурзия до Синтра. Ще можете да посетите Паласио Насионал Синтра - двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в или величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Отпътуване за Фигейра да Фош следобяд. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.



4-ти ден: Оурем - Томар - Алкобаса

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание: целодневна екскурзия до Оурем, Томар и Алкобаса. Оурем е град в Централна Португалия. Разглеждане на замъка Оурем и средновековния град. Отпътуване за Томар. Разглеждане на манастирът на Ордена на Христос, построен от Ордена на тамплиерите през 12 век първоначално като замък, а в последствие тук действа Орденът на Христос, които са наследници на рицарите тамплиери в Португалия. Отпътуване за градчето Алкобаса. Градът се прочува през 12в, когато португалския крал Алфонсо Енрикеш заповядва тук да се построи църква в чест на победата над маврите. По късно църквата се превръща в манастир, а днес Цистерцианското абатство «Св. Богородица от Алкобаса» е едно от най-важните духовни средища в Португалия и част от Културното наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.



5-ти ден: Порто

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание : Свободно време за плаж и почивка или по желание : еднодневна екскурзия до Порто - туристическа програма във втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център - Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най - атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Възможност за посещение на винарска изба и дегустация на световно известния Портвайн. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.



6-ти ден: Коимбра - Авейро - Коста нова

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание : целодневна екскурзия до Коимбра, Авейро и Коста нова. Коимбра - често наричан Университетската столица на Португалия. Разглеждане на университета, който е бил кралски дворец. Атмосферата в бароковата Библиотека към него наподобява училището за магия и вълшебство Хогуортс от филма Хари Потър. Свободно време в стария град на Коимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от Катедралата през множество арки до Байша - търговската част на града и църквата на Светия кръст, където е положено тялото на първия крал на Португалия, Алфонсу Енрикеш. Продължаваме към Авейро. Градче, осеяно с множество канали, по които туристите се придвижват с лодки като във Венеция. Отличава се с ослепителни цветови контрасти, характерни за скандинавските страни. Постройките са боядисани в най-различни цветове, а минаващите цветни лодки само допълват усещането за пъстрота. Следва посещение на Коста Нова - популярно морско градче, известно със своите пъстри къщи на бели райета, разположени на тънка ивица между плажа и лагуната. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.



7-ми ден: Фатима - Назаре - Баталя - Обидош

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание : екскурзия до Фатима - Баталя - Назаре - Обидош. Посещение на Фатима - третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14 в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно време за обяд в Назаре - най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош - малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески, датиращи от 17 в от н.е. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.



8-ми ден: Мафра - Лисабон

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до центъра на Лисабон. Попътно разглеждане на Мафра и посещение на най-големият бароков дворец и манастир в Португалия. Историята на манастира е впечатляваща. Строителството му започва в началото на 18в по нареждане на крал Жуау V. Той дава обет, че на това място ще построи манастир, за да му се роди наследник. Историята на строителството е увековечена в творбата на нобеловия лауреат Жозе Сарамаго «Възпоменание за манастира». Свободно време за вечеря и последни покупки в Лисабон. В 21.00ч. трансфер до летището.



9-ти ден: Лисабон - София

Отпътуване за България в 00.05ч. Пристигане на аерогара София в 06.00ч.



Хотели по програмата :

Hotel Mercure ****

VIP Inn Berna *** - Лисабон



За повече информация и резервации:



Караджъ Турс - Велико Търново ,

ул. Васил Левски № 3 , ет. 1 ,

GSM: 0879 00 74 15 ; 0887 82 36 89 ;

e-mail: vtarnovo@karacitours.bg





Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата