Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Кападокия - Ексклузи...»

Кападокия - Ексклузивен тур из земята на феномените - от Варна

Прегледано 209 пъти от 25 Юли 2019. №: 2406036

Промо за всички дати - от 649 лв.

1-ви ден (Вторник)

Сборен час на Летище Варна. Излитане в 13:30 с полет Варна – Анталия с Bulgarian Air Charter. Около 17:00 Пристигане на летище Анталия. Трансфер до хотелa. Настаняване – в периода от пристигане в хотела до настаняване, туристите могат да се възползват от всички услуги, включени в концепцията на хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.



Ден 2-ри (сряда)

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна екскурзия до Анталия ( заплаща се допълнително). Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.



Ден 3-ти (четврътък)

Закуска. Отпътуваме от хотела за Кония(260км.), което е бившата столица на империята на Селджуките. Пристигане около 12:30 за обяд в Кония. Следва посещение на мавзолея на Мевляна Джалал ад-Дин Мухаммад Руми Мевлана. Това е едно от най-светите места в този район. Философът Руми е основател на суфическия орден на въртящите се дервиши, които чрез медитация и молитви се учат, как да станат „приятели на Бога“. Следобяд отпътуваме за Капаокия(260 км.), като по пътя ще видим Султанските Кервансераи – Постройки,които са на приблизително 40 км разстояние и са служели за място за отдих и почивка на пътник на камила. . Пристигаме в хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.



Ден 4-ти (Петък)

Рано сутринта(около 04:30) по желание: полет с балон и посрещане на изгрева. Връщане в хотела за закуска. Днешният ден е посветен изцяло на забележителностите на Кападокия. Започваме с долината Зелве, известна по Долината на на Приказните комини или Доллината на Монасите. Името идва от множеството колий, издълбани във варовиковите скали. Овен килий, ще видим много останки ит църкви, манастири и дори гълубарници, които са изваняни в камъка. Продължаваме към Гьореме – Музея на открито, който е религиозен комплекс, състоящ се от най-малко 10 църкви.. Ще посетим техните останки, строени преди над 1 хилядолетие. В комплекса ще се запознаем с Кападокия в своя разцвет на изкуството. Най-паметните са църквата Св. Варвара, църквата Св. Бразил, църква с Ябълката и Змийската Църква. След това продължаваме към Аванос за обяд и свободно време. Продължаваме с посещение на традиционна грънчарска работилница, където ще видим и научим как се правят тези изящни глиенни съдове. Отпътуване за хотела. Вечерта ( по желание, срещу допълнително заппащане ) Турска вечер, с включена шоу програма и напитка. Вечеря. Нощувка.



Ден 5-ти (Събота)

Закуска. След като опознахме красотите на Кападокия над земята, този ден ще изследваме подземниен град, по-конкретно Каймаклъ. Разпростира се на около 100 тунела и се състои от 5 нива, като ние ще разгледаме 4 от тях. Места за живеене, църкви, кухни, складови помещения – всичко това под земята. Продължаваме към Долината на Гълъбите – панорамна обиколка и време за снимки. Самото име на доината идва от хилядите гълъби ,които живеят по дупките в скалите. След като сме наравили уникалните снимки отпътуваме за Юргюп (12 км.) , където ще имаме време за обяд и почивка. Посещаваме „Вълшебните комини “ на Кападокия – Много интересни скални образувания, формирани от действащи вулкани преди 15 милиона години. След още една красива панорамна обиколка ще посетим и традиционна занаятчийница за килими. Отпътуване за хотела. Вечеря. Нощувка.



Ден 6-ти (Неделя)

Закуска. Освобождаваме хотела и отпътуваме за Учхисар. Това градче е най-високата точка в Кападокия. Гордо на хълма се извисява замъкът Учхисар. Множество скални помещения, църкив и стълби , изваяни в скалите от византийско време ще се разкрит пред очите ни. След посещение на самия замък ще имаме свободно време за обяд и снимки. Поемаме на път към Анталия. Пристагане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.



Ден 7-ми (Понеделник)

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна екскрузия по желание: Аспендос и Перге.

Сутринта опътуваме към Аспендос – историята на този град датира от цяло хилядолетие пр.н.е. Аспендос достига своя пик около 500 години пр.н.е , когато е бил център а търговията с масла, вълна и сол. Това, коетo ще ни изуми е 96-метровият Амфитеатър, който е много добре запазен. Чистият обем ще ни остави без думи. Ще видим и останки от ревни базилики, римски акведукти и много други уникални постройки.

Продължаваме към Перге. Неъмнено пътуването ни дотук се е оправдало – градът е археологически обект и е бил един от главните градове на Памфилия. Този Акропол е датиран още от бронзовата епоха. Дом на известния математик Аполоний Пегски. Уникален конраст на този акропол прави мoдерното село Муртана на Суриджик Соу. Следобяд отпътуваме за хотела. Вечеря. Нощувка.



Ден 8-ми (Вторник)

Закуска. Tрансфер за полет Анталия –Варна с Bulgarian Air Charter.



Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

Дата База Човек в двойна стая

24.09.2019 HB 649лв.

01.10.2019 HB 649 лв.

08.10.2019 HB 649 лв.

15.10.2019 HB 649 лв.







Самолетен билет до Анталия с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;



Летищни такси;



Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;



4 нощувки на база закуска и вечеря в Side Su Hotel 4* или подобен в Анталия;



3 нощувки на база закуска и вечеря в хотел Burcu Kaya 4* или подобен в Кападокия;



Траспорт с луксозен климатизиран автобус;



Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;



Представител на туроператора .



За повече информация, моля свържете се с офиса на Doors Travel!

гр. София, ул. Неофит Рилски 60

тел. 359 2 / 4173377

gsm:0895071113

gsm:0895001128

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com


Цена: 649.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата