Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Великден на остров ...»

Великден на остров Лефкада

Прегледано 236 пъти от 01 Април 2019. №: 2402039



4 дни /3 нощувки



26.04.2019 – 29.04.2019



ЦЕНА: от 400 лв.











1 ДЕН – София - Лефкада

Отпътуване от София в 06:30 ч., от храм-паметник Св. Александър Невски, по маршрут София - Йоанина – Превеза – остров Лефкада (670 км - магистрален път). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.



2 ДЕН – остров Лефкада - Круиз Йонийски острови

Закуска. Свободно време за почивка или по желание и срещу допълнително заплащане, можете да се насладите на морска разходка с куизен кораб. В 09:15 часа ще се отправим към пристанището на Нидри, откъдето започва нашето морско приключение. Първата ни спирка е „визитната картичка“ на острова - плаж Порто Кацики“. След паузата за снимки, ще отплаваме към следващата спирка - остров Итака - домът на Одисей. Ще слезем на острова за разходка. Продължаваме към остров Кефалония – най-големият остров от групата Йонийски острови, където ще имаме време за разходка в пристанищното селище Фискардо. Оттук тръгваме обратно към остров Лефкада, като по пътя си ще минем покрай остров Меганиси, където ще видим пещерата на Папа Николис и за финал, преди да акостираме, ще се запознаем с приказната история на остров Скорпио – частен остров, до скоро собственост на фамилията Онасис, а от 2013 г. е собственост на дъщерята на руският милиардер Риболовлев. Пристигане на пристанище Нидри. Свободно време. Вечеря. Преди полунощ посещение на Празнична Великденска Литургия. Нощувка.







3 ДЕН – остров Лефкада – манастир „Панагия Фанеромени”

Закуска. Свободно време за почивка или по желание и срещу допълнително заплащане - Полудневна екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени” - закрилница на остров Лефкада В 10:00 часа отпътуваме от хотела към хълма, разположен над столицата, където ще посетим манастира „Панагия Фанеромени”, в селцето Фрини. Според легендите на това място в древността е имало мраморен храм, посветен на Артемида. По-късно, когато тук се заселват първите християни, храмът е бил разрушен и местните построяват църква която посветили на Богородица. Друга легедна допълва историята на манастира - иконописецът се подготвял да рисува икона на Богородица и когато погледнал към платното видял, че тя вече е нарисувана, а той трябвало само да я оцвети. От тук идва и името и „фанеромени“- разкрита. Иконата, която днес се намира в манастира е копие на оригиналната, но местните считат, че тя носи същата сила. Свободно време за красиви панорамни снимки на столицата и нейните околности. Следва пешеходна обиколка на столицата Лефкада. Ще се разходим по централната улица на града, като ще видим площад „Св. Спиридон“ и църквата „Св. Спиридон“, италианската църква „Св. Мина“ и църквата „Пантократор“. Свободно време. Връщане в хотела, където ни очаква Празничен Великденски обяд с традиционно Великденско меню: печено агнешко, кукуреци и фрикадели – специфично местно ястие за остров Лефкада. Нощувка.







4 ДЕН – остров Лефкада – Парга – София

Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за градчето Парга, наричан още Йонийската принцеса. Тук къщите са колорирани в ярки цветове, пръснати амфитеатрално по склона над естествен залив. Заобиколен от маслинови и портокалови горички, макар разположен на континенталната част, градът притежава атмосферата на остров. Свободно време за разходка (около 1 час). Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:



транспорт с лицензиран автобус 3*;

3 нощувки в супириор стаи в центъра на столицата -



Хотел George 3*

3 закуски на блок маса;

2 стандартни вечери без напитки в ресторанта на хотела;

Празничен Великденски обяд с жива музика около басейна на хотела (разнообразие от свежи салати, традиционно печено агнешко с гарнитура, избор от гръцки сладкиши, червени Великден ски яйца и козунак );

пешеходна обиколка на град Парга;

медицинска застраховка с асистънс;

екскурзовод/ водач от фирмата организатор

За повече информация, моля свържете се с офиса на Doors Travel!

гр. София, ул. Неофит Рилски 60

тел. 359 2 / 4173377

gsm:0895071113

gsm:0895001128

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com


Цена: 400.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата