Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Великден 2019 във Въ...»

Великден 2019 във Върнячка баня, Сърбия с автобус и включени вечери - хотел FONTANA 4* - от Пловдив и София

Прегледано 213 пъти от 29 Март 2019. №: 2401977

26.04.2019 - 319 лв.

1-ви ден

Отпътуване от Пловдив в 06.30 часа от бензиностанция ОМВ при хотел Санкт Петербург, от София в 08.30 часа от паркинга на стадион “В.Левски” за Сърбия. Пътуване към Врънячка баня. Пристигане около обяд.

Върнячка баня е курортът с най-добра слава и най-дълги традиции в Република Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за терапия, а водата от останалите три се бутилира. “Топла вода” е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време - между I и IV в. Температурата на водата е като тази на човешкото тяло - 36.5 градуса по целций. Друг топъл извор е “Йезеро”, докато “Снежник” и “Слатина” са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи.

Настаняване в хотел Fontana 4*. Свободно време за самостоятелна разходка из живописите паркове във Врънячка баня. Вечеря. Нощувка.



2-ри ден

Закуска. Свободно време във Врънячка баня или по желание и срещу допълнително заплащане от 20 лева на човек - екскурзия до Кралево и манастира Жича.

Отпътуване за Кралево. Днешното си име градът носи от 1882г., когато в близкия манастир Жича е коронован крал Милан I. Разходка в центъра на града.

Посещение за манастира Жича - “Кралския храм”, построен от тухли и камъни разпознаваем по червения си цвят. Една от най-големите светини на сръбския народ е дарение от Стефан Пъровенчани, първият крал на покръстената средновековна сръбска държава, коронясан в този манастир през 1217г. Жича е построен като манастирски комплекс, център на Сръбската архиепископия и място, в което биват посвещавани църковните старейшини и владетелите. От някогашната сграда днес са запазени църквата Св.Спас и малката църква Св.Петър и Павел, докато останалите сгради са сравнително нови.

Връщане във Врънячка баня. Вечеря. Нощувка.



3-ти ден

Закуска. Свободно време за ползване услугите на хотела или за разходка във Врънячка баня. Вечеря. Нощувка.



4-ти ден

Закуска. Отпътуване за Крушевац, който през 1387г. е бил столица на владенията на княз Лазар. Туристическа програма: централният площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., паметникът на мира, църквата Св. Георги, археологическия парк “Лазарев град” с останките от средновековна крепост Донжон кула, паметниците на Филип Вишнич - слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на цървата „Лазарица”, изградена в периода 1378-1380 от княз Лазар. Архитектурният й стил е типично моравски, следвайки в екстериора византийската традиция, в редуваща се последователност от дялани камъни и 3 реда от червена тухла. Продължаване по пътя за България. Пристигане вечерта.



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:



транспорт с автобус по програмата



3 нощувки със закуски в хотел Fontana 4* във Върнячка баня



3 вечери без включени напитки в ресторанта на хотела



безплатно ползване на закрит басейн, джакузи и фитнес в СПА центъра на хотела



водач на групата от България



екскурзоводско обслужване



медицинска застраховка с покритие 5000 евро



За повече информация, моля свържете се с офиса на Doors Travel!

гр. София, ул. Неофит Рилски 60

тел. 359 2 / 4173377

gsm:0895071113

gsm:0895001128

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com







Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата