Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Екскурзия Егейска па...»

Екскурзия Егейска палитра - Троя и Ефес

Прегледано 219 пъти от 08 Януари 2019. №: 2398693

ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ВАЛИДНИ ЗА ЗАПИСВАНИЯ

16.05.2019 - 526 лв.

Първи ден

Отпътуване в 05.00 ч. за Чанаккале от София, Пазарджик, Пловдив и Димитровград. Чанаккале е пъстър и шумен град, разположен на входа на Дарданелите, който неизменно присъства в историята, датираща от митичната Троянска война, до епичната битка по време на Първата световна война. Пристигане следобед. Следва обиколка на централната част на града - пристанището, крайбрежната улица, часовниковата кула и гигантския дървен макет от филма Троя. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря и нощувка.



Втори ден

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Айвалък. Попътно разглеждане на археологическия комплекс в Троя. Това място несъмнено ще ви върне отново в Омировата „Илиада“ и разлиствайки я, ще преоткриете величието на тази историческа приказка, в която са преплетени не едно предания от гръцката митология. Отпътуване за Асос – древногръцко селище, разположено на западния склон на планината на боговете Ида и основано през VII в. пр. н.е. от жителите на остров Лесбос. Следва посещение на Акропола в Асос и храма на богинята Атина - издигнат в най-високата му част, за чието великолепие съдим от разпръснатите наоколо колони, капители, фризове и фрагменти. Екскурзията продължава с разходка из остров Джунда – живописно място, съхранило и до днес гръцките традиции и обичаи, сред малки улички, осеяни с цветни каменни къщи, сред които са разположени ресторанти за морски специалитети и уютни сладкарници. Настаняване в хотел в Айвалък. Вечеря. Нощувка.



Трети ден

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Измир. Недалеч от Айвалък, близо до боровите гори на Чамлък, се намира хълм в подножието, на който ще видите скала с причудлива форма, известна като „стъпката на дявола“. Следва кратка спирка за снимки, след което програмата продължава с посещение на Акропола в Бергама. Древния град Пергамон е разположен на специално избрано място - удобно и в същото време трудно достъпно. Тук на върха на хълма се е намирала втората по големина библиотека в античността, в която са се съхранявали над 200 000 свитъци, наричани „пергаменти“. До историческия комплекс днес се стига с удобен лифт. Отпътуване за Фоча и посещение на античния град Фокея - един от дванадесетте йонийски града по малаозиатското крайбрежие на Егейско море, чието име се споменава в Омировата „Одисея“. Според Херодот корабите на фокейците имали по 50 гребци и 500 пасажери и обезпечавали доставките и търговията по цялото Средиземноморие. На старото пристанище на Фокея, откъдето са отплавали за далечните земи, са запазени пет ниши, издълбани в скалите, в които е имало статуи на богинята Кибела, на която моряците са се молели преди път за попътен вятър и благополучно завръщане у дома. Пристигане в Измир. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.



Четвърти ден

Закуска и освобождаване на хотела. Следва обиколка на гр. Измир - третият по големина град в Турция, който се радва на особена културна и историческа идентичност. Маршрутът продължава към античния Сарди - столица на лидийската държава, възникнал през VIII в. пр. н. е., разположен в района на днешния град Маниса. Сарди е бил важен търговски център, а негов последен управник е цар Крез - известен с алчността и несметните си богатства, от чието име идва и израза „богат като крез“. Величествения римски гимназион, палаестрата, част от „царския път“, работилниците и латрината, са част руините съхранени и до днес. Мястото се счита за важен център на ранното християнство и в Сардис е била една от Седемте църкви от Апокалипсиса. Пристигане в Памуккале. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.



Пети ден

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кушадасъ. Попътно разглеждане на Памуккале. Каквото и да кажем за този природен феномен, ще бъде малко. Ослепително бели травертини в терасовидно разположени естествени басейни, на фона на контрастиращи зелени пейзажи, в комбинация със свещения град Хиераполис, са преживяване, което си заслужава. Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.



Шести ден

Закуска. Следва екскурзия из живописното крайбрежие на Кушадасъ, хълма Газибейенди, птичия остров и търговската улица. По желание посещение на историческия комплекс Ефес и Дома на Дева Мария. Свободно време. Вечеря. Нощувка.



Седми ден

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Измир. Полет за София в 09.05 ч. Кацане в София в 10.30.



ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ



Връщане FB 8134 09:05 Измир - 10:30 София



Авиокомпания: Bulgaria Air



Адрес на авиокомпанията: гр. София, бул. Брюксел № 1



Тип самолет: Airbus 319



Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.





Пакетните цени включват:



Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут на отиване.



Медицинска застраховка на ЗАД Алианц България с покритие 5000 евро (за лица до 65 г).



1 нощувка в Чанаккале в хотел 3* със закуска и вечеря.



1 нощувки в Айвалък в хотел 3* със закуска и вечеря.



*1 нощувка в Измир в хотел 3* със закуска и вечеря.



1 нощувка в Памуккале в хотел 3* със закуска и вечеря.



2 нощувки в Кушадасъ в хотел 3* със закуска и вечеря.



Обзорна екскурзия на Чанккале.



Разходка до остров Джунда.



Посещение на „Стъпката на Дявола“.



Обзорна обиколка на Измир.



Обзорна обиколка на Кушадасъ.



Трансфер хотел - летище.



Чартърен полет Измир - София.



Летищни такси.



Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.



Представител на ТО по време на пътуването до Чанаккале.



Екскурзоводско обслужване в Чанаккале, Айвалък, Измир, Памуккале и Кушадасъ от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.



Всички пътни и магистрални такси.

За повече информация, моля свържете се с офиса на Doors Travel!

гр. София, ул. Неофит Рилски 60

тел. 359 2 / 4173377

gsm:0895071113

gsm:0895001128

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com




Цена: 526.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата