Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Предколеден Рим»

Предколеден Рим

Прегледано 202 пъти от 03 Ноември 2018. №: 2396013

4 дни / 3 нощувки



ЦЕНА: от 719 лв.





1 ДЕН – София – Рим

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 07:40 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ за Рим. Кацане на летище „Фиумичино“ в Рим в 08:50 ч.



ВАЖНО!!! За датa на отпътуване 12.12.2018 г. полетът е на авиокомпания Wizz Air - излита в 06:05 ч. от Терминал 1 на летище София и каца на летище Фиумичино в Рим в 07:10 ч.



Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2½ ч.): Върховният касационен съд; площад Кавур; замъкът Сант Анджело, построен от император Адриан за негова гробница и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата Санта Мария ин Козмедин, известна с мраморния си барелеф Устата на истината; Авентинският хълм; арената Циркус Максимус; Палатинският хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ООН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Ескулино с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на църквата Сан Клементе с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад Венеция; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; паметникът на Виктор Емануил – олтарът на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата Санта Мария ин Арачели; сградата на римската община; Капитолийските музеи. Настаняване. Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.



2 ДЕН – Рим

Закуска. Свободно време в Рим (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание:



1. Пешеходна разходка с местен екскурзовод „Римските площади“ (необходимо е ползване на градски транспорт): площад „Испания“, където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град и църквата „Санта Тринита дей Монти“; фонтанът „Ди Треви“ – най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеонът; площад „Навона“. Свободно време.



2. Посещение на галерия Боргезе с местен екскурзовод на български език – уникален музей, разположен в едноименния живописен парк, който е посветен на скулптурата и едновременно с това разполага с картинни шедьоври на прочути майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и др. (необходимо е ползване на градски транспорт). Свободно време. Нощувка.



3 ДЕН – Рим

Закуска. Свободно време в Рим (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Туристическата програма, включена в цената, продължава с посещение на базиликата Св. Петър с местен екскурзовод. Свободно време. Нощувка.



4 ДЕН – Рим – София

Закуска (сух пакет). 06:30 ч. - трансфер до летището. Отпътуване за София в 09:40 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ за София. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 12:30 ч.



ВАЖНО!!! За датa на отпътуване 12.12.2018 г. полетът е на авиокомпания Wizz Air - трансферът до летището в Рим е в 05:00 ч., полетът излита в 07:50 ч. от летище Фиумичино и каца на Терминал 1 на летище София в 10:50 ч.



Дати Цени

12.12.2018 - 719

15.12.2018 - 739



Цената е в лева.



Цената включва:

Самолетен билет и летищни такси София - Рим - София на авиокомпания Wizz Air за дата на заминаване 12.12.2018 г.

1 брой ръчен салонен багаж с размери 55х40х23 см и максимално тегло 10 кг за полета на авиокомпания Wizz Air на 12.12.2018 г. - чекираният багаж се заплаща допълнително

Самолетен билет и летищни такси София - Рим - София на авиокомпания Bulgaria Air за дата на заминаване 15.12.2018 г.

Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг за полета на авиокомапания Bulgaria Air на 15.12.2018 г.

Групов трансфер летище - хотел - летище

3 нощувки със закуски в хотел **** от веригата Seb Raeli в центъра на Рим

Посрещане на летището в Рим

Панорамна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език

Посещение на Ватикана и базиликата Св. Петър с местен екскурзовод

Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания Армеец

Водач от България по време на екскурзията


Цена: 719.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата