Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » Продавам друго » Книги и списания » Боговете на България...»

Боговете на България (Национален манифест) - патриотична книга от 405 страници за всеки българофил

Прегледано 479 пъти от 08 Август 2018. №: 2392890

Книгата (405 страници чисто българофилство) съдържа в допълнение към ядрото националният манифест Майка България, който предлага първата селектирана и рационализирана национална доктрина за нашата Родината, която да трансформира обществено-политическата конструкция и да превърне Отечеството в модерна, развита и уредена държава не само в Европа, но и в света!



Анотация:

Написана с жаркия патос на младия българофил IIСавов, „Боговете на България“ е огнено патриотично четиво за всеки българин, който търси знанието отвъд натиска на идеализациите, предразсъдъците и политическите пристрастия. Това е произведение, в което вулканичната емоция среща гранитната фактология с мотивация за възраждане на Отечеството и преодоляване на най-дългата национална катастрофа в неговата история. Книгата разпалва въображението, подбужда към размисъл, провокира с въпроси, предлага решения, влива гореща емоция. В книгата е инкрустиран националният манифест „Майка България” за превръщане на Родината в срок от 20 години в развита и уредена държава.

За богове на Майка България авторът определя светлите личности на революционното движение Васил Левски и Христо Ботев, както и „противоречивите” фигури от монархическия и тоталитарния период в новата българска история – Стефан Стамболов, цар Борис III и Тодор Живков. Дръзка и провокираща, книгата дава отговор на множество въпроси: Защо и с кои свои качества тези имена са заслужили място в свещения олтар на Родината и издигането си до ранг на национални богове? Какъв пример могат да бъдат за съвременния българин? Какво от завещаното от тях има непреходно значение за Майка България?



Синтезираните биографии на тези български „икони“ са представени със затрогващо възхищение. Чрез съчетание от фактологична точност и микроскопска аналитичност са изградени живи, пълнокръвни и въздействащи потрети, като не са спестени тъмни страни и грешки от тяхното поведение и характер.



Книгата се стреми да възвиси националното самосъзнание, придавайки нов смисъл и тъкан на понятия като „Отечество“, „Родолюбие“, „Национален интерес“, „Национално предателство“, „Национален идеал“. Четивото осъжда съвременното гърчеене под формата на западнофилство и русофилство, за да утвърди така необходимото здравословно българофилство.



Диалогично по своята същност, повествованието на „Боговете на България“ се отличава с директна оценъчност, насочена към пороците на съвременното общество, критикуващо язвите на управляващия елит, болезнено чувствително към упадъка на ценностната система, предателствата, залинелия патриотизъм, родоотстъпничеството.



„Боговете на България“ е вик за промяна в нагласата и съзнанието на българина, който е на прага на пропастта в своето икономическо, духовно, национално и социално развитие. Посланието на автора е: „Комунист, демократ, християнин, мюсюлманин – няма значение какъв си, българино, значение има да се консолидираме като нация около общ идеал“.



С памет за високите постижения от миналото и приемственост в чертите, които изграждат ядрото на националния ни характер, промяната е възможна и имаме шанса най-сетне да се превърнем в онази славна и могъща нация, за която живяха, мечтаха и умряха боговете на Майка България.


Цена: 15.00 лв.




Подобни обяви

Рекомплект от книги на Григорий Петров
Рекомплект от десет книги на Григорий Петров подвързани в един том с твърди корици. Книгата е отличн...
Учебници за 8 и 9 клас
Учебниците са ползвани,но са запазени.Български-4лвПсихология-5лвЛогика-5лвХимия-7лвФизика-7лвМатема...
Продавам
”Син на своя народ, син на своето време”Тодор Живков година-1981 формат-голям състояние-отлично
S...
Продавам ”Тайните на третия райх” и други по темата
1. ”Тайните на третия райх” - Една невероятна по своя обем и съдържание книга за Хитлер и третия рай...
Книги - Нови заглавия - Атрактивни цени
Предлагам всички книги с до 40% отстъпка от коричната им цена. Богат Асортимент почти всички нови за...

Публикувайте коментар към обявата