Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Албания - Непозната ...»

Албания - Непозната и древна

Прегледано 168 пъти от 20 Юли 2018. №: 2392207

5 дни / 4 нощувки



ЦЕНА: от 410 лв.



1 ДЕН – София - Поградец

Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. „Ал. Невски” в София. В късния следобяд пристигане в Албания и първия пограничен град Поградец, един от най – очарователните курорти в Албания. Великолепната уникална екосистема на Охридското езеро и околностите му и поради историческото си богатство, уникална флора и фауна, през 1980 г. Поградец е обявен от Юнеско за място на Световното природно и култулно наследство. Тук има две църкви, едната посветена на Богородица в старата част на Поградец, и по-ново изградената църква на Възкресението, както и две джамии. Плажът на Поградец започва от центъра на града и продължава с крайбрежната алея „Първи май”. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.



2 ДЕН – Елбасан - Круя - Тирана - Дуръс

Закуска. Отпътуване от Поградец. На път за Тирана ще чуете легенда за град Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa (“остър планински връх” на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени.Пристигане в Круя - родното място на националния герой Скендербег и посещение на Цитаделата на Скендербег - едно от най - забележителните съкровища в Албания. По желение посещение на Етнографския музей. Продължаване за Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Настаняване в хотел в крайбрежния албански град Дуръс. Вечеря. Нощувка.



3 ДЕН – Дуръс - Арденица - Аполония - Вльора

Закуска. Туристическа програма в Дуръс. Интерес представляват Амфитеатърът (II в. п.н.е), Венецианската кула и старите римски бани. Продължаване за град Фиер, в околностите на който се намира Аполония – древно селище, построено през 588 г. пр.н.е. от гръцки колонисти, идващи от Коринт, през I-ви век пр.н.е. използван като крепост от Юлий Цезар срещу Помпей и място, където се е обучавал на военно дело. Пристигане във Вльора. Този китен град с древно име Аулон, днес модерен курорт, разположен на Адриатическото крайбрежие е второто по големина пристанище в Албания. През V в. преди н.е. е построена крепостна стена, чиито руини могат да се видят и днес. Илирийското селище е било известно с производството на маслини, зехтин и сол. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. .



4 ДЕН – Гирокастро - Саранда

Закуска. Отпътуване за Гирокастро, град с предимно гръцко население, от което най-вероятно произлиза и името му, известен със старата си част – архитектурен резерват (UNESCO) и като родно място на най-големия бункерофил в човешката история, авторитарния комунистически лидер Енвер Ходжа. Продължаване за Саранда и разглеждане на архитектурния комплекс Бутринт (UNESCO) - антично селище, обособено в едноименния Национален парк с класически амфитеатър, раннохристиянска базилика (IV в.), крепостни съоръжения и много други постройки от древността, съхранили се до наши дни. Настаняване в хотел в района на Саранда. Вечеря. Нощувка.



5 ДЕН – Саранда - София

Закуска. Разходка из центъра на Саранда. Разположен в малък залив на брега на Йонийско море този град очарова с приятен климат и богата средиземноморска растителност. Отпътуване за България през Гърция. Пристигане в България късно вечерта.



Дати Цени



05.09.2018 425

22.09.2018 420

13.10.2018 410



Цената е в лева.



Цената включва:

Транспорт с автобус 3*;

4 нощувки със закуски и 4 вечери в хотели 3*, от които 1 в Поградец, 1 в Дуръс, 1 във Вльора, 1 в Саранда;

Туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута;

Входна такса за Албания;

Медицинска застраховка;

Водач от агенцията.

За повече информация, моля свържете се с офиса на Doors Travel!

гр. София, ул. Неофит Рилски 60

тел. 359 2 / 4173377

gsm:0895071113

gsm:0895001128

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com


Цена: 410.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата