Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Екскурзия Албания и ...»

Екскурзия Албания и Косово

Прегледано 149 пъти от 28 Май 2018. №: 2389640

Маршрут: Дуръс, Тирана, Берат, Круя, Призрен, Прищина



Продължителност: 5 Дни/4 Нощувки



Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 20.06.2018 г. 20.09.2018 г.



1 Ден: 590 км

София – Дуръс

Отпътуване В 6.00 ч. от София, паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара за Албания. Преминаване през граничен пункт Гюешево в Македония. Кратка спирка в нейната столица Скопие, разглеждане на централната част. След влизане в Албания разглеждане на Елбасан: пешеходна разходка и посещение на крепостта. Пристигане в Дуръс вечерта.

Дуръс е един от най – старите градове и най-големият пристанищен град на Албания, разположен на Адриатическото крайбрежие, днес прекрасен курорт и вторият град по големина в Страната след Тирана. Дуръс е основан 7 век пр.Хр. от илирийския цар Епидамнос и носи името на най-големия му син Дурациум. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Дуръс.



2 Ден: 76 км

Дуръс – Тирана – Дуръс

Закуска. Отпътуване до Тирана, столицата на Албания. Тур.програма в Тирана: Панорамна и пешеходна обиколка: Пл.Скендербег, Сградата на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула, символ на града, Джамията Етем Бей, Руините на Юстиниановата Крепост, Двореца на културата - бивш музей на Енвер Ходжа, Националния исторически музей и Забранения град. Вечеря. Нощувка в Дуръс.



3 Ден: 440 км

Дуръс – Берат - Дуръс

Закуска. Отпътуване до Берат, разположен в Южна Албания на брега на р. Осъм. Възниква в 4 в.пр.Хр. с античното име Антипатрея, дадено му от македонския цар Касандър в чест на баща му Антипатър, в Средновековието част от Първото и Второто българско царство и важен духовен център за Балканите. Разглеждане на Берат: историческата част квартал Мангалем, стъпаловидно разположен на стръмен склон нагоре, оформен като елегантна пирамида, на върха й е крепостта, а в подножието е ареата на базара на брега на р.Осъм, в чиито води се оглеждат типичните за този град красиви бели къщи с многобройни прозорци, откъдето и прозвището на Берат – града на хилядата прозорци.

Връщане в Дуръс. Вечеря. Нощувка в Дуръс.



4 Ден: 340 км

Дуръс – Круя – Призрен - Прищина

Закуска. Отпътуване за Круя, родния град на националния герой на Албания Скендербег. Георги Кастриоти Скендербег живял през 15 век, участва във война с османците и покзва такова мъжество, че турците му дават прозвището Скандер Арнаут, т.е. Албанеца Александър (на Александър Македонски, чието име на изток е синоним на изключителен герой). Посещение На Замъка –крепост на средновековния герой.

Отпътуване за Косово и неговият най южен град Призрен, важен транспортен, културен и туристически център на Косово, разположен в подножието на Шар планина. Разглеждане: Православната църква Св.Богородица Лйевишка, Римокатолическата катедрала Св.Богородица на вечната помощ, Джамията Синан Паша, Сахат кула, старият османски каменен мост Ura e gurit. Отпътуване за столицата на Косово Прищина. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Прищина.



5 Ден: 320 км

Прищина - София

Закуска. Туристическа програма в Прищина: Стария град, Чарши джамия, построена по нареждане на султан Баязид I 1393 г., Етнологически парк Едмин Гику, най-добър образец на архитектурата в Косово, Големия хамам, един от малкото запазени образци на османска баня, Римокатолическата катедрала Майка Тереза, проект финансиран от Римокатолическата църква на Косово и градската управа на Прищина, Голямата джамия от 1460 г. на Султан Мехмет II, Часовниковата кула от 19 в.

Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.





Цена:

• 399 лв. - на човек в двойна стая

• 379 лв. – за трети човек на допълнително легло

• 279 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни

• 479 лв. – за единична стая



Отстъпки:

• За ранни записвания до 50 дни преди датата на отпътуване намаление - 3%

• За група над 6 туристи намаление - 3%

• За клиенти, пътували поне веднъж с Интер Травел Сървиз - 2%

• За клиенти, които се записват в събота в офисите на Интер Травел сървиз – 2%

Заб. Всички видове отстъпки са съвместими!!!


Цена: 399.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата