Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Екскурзия обиколна Ф...»

Екскурзия обиколна Франция без нощен преход

Прегледано 223 пъти от 28 Май 2018. №: 2389603

1 Ден: 1190 км

София – Залцбург

Отпътуване в 4.00 ч. от София, паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара.

• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.

• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60 лв.; Девня 55 лв.; Шумен 50 лв.; Търговище 45 лв.; Велико Търново 40 лв.; Ловеч 35 лв.; Ботевград 30 лв.

Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия и Словения. Вечерта пристигане в Австрия.

Настаняване в хотел в района на Залцбург. Нощувка в района на Залцбург.



2 Ден: 520км

Залцбург – Страсбург

Туристическа програма в Залцбург: Пешеходно разглеждане – Стария град, Катедралата Дом, Паметника на Моцарт, Гетрайдегасе, Къщата на Моцарт. Отпътуване за Франция – Страсбург, разположен на р.Рейн, в регион Елзас. Пристигане вечерта. Нощувка в района на Страсбург.



3 Ден: 490 км

Страсбург –Реймс - Париж

Закуска. Тур. програма в Страсбург: Разходка с корабче по р. Рейн до живописния квартал Малка Франция и покрития мост на Реката, Двореца на Руан, сградите на Европейския Парламент и Съвета на Европа; Разглеждане на Страсбургската Катедрала. Около обяд отпътуване за Реймс, забележителен и изключително важен за историята на Франция град, намиращ се в регион Шампан-Ардени. Разходка в центъра на Реймс и посещение на Реймската катедрала, в която са извършвани кралските коронации. Пристигане вечерта в Париж. Настаняване в хотел. Нощувка в Париж.



4 Ден:

Париж

Закуска. Панорамна обиколка до обяд на Париж с автобус: Левия и Десния бряг на р. Сена, Мостовете над реката - Понт Ньоф, Александър и др., Института по ботаника, Арабския Институт, Монетния Двор, Френската Академия, Остров Ла Сите, Нотр Дам, Съдебната палата, Латинския квартал, Сорбоната, Пантеона, Люксембургската градина с Двореца, Консиержери, Халите, Културния център Помпиду, Площад Пигал, Мулен Руж, Мон Мартър и Сакре Кьор, Операта Гарние, Площад Вандом с Траяновата колона и паметника на Наполеон, Ул. Риволи, Лувъра, Парламента, Площад Конкорд, Градините на Тюйлери, Дом на инвалидите с гроба на Наполеон, Двореца Шайо и Трокадеро, Триумфалната Арка, Шанз Елизе, Дефанс – футуристичен квартал, наподобяващ Манхатън, Марсово Поле, Айфеловата Кула. Посещение на Айфеловата кула индивидуално или групово (само с предварителна заявка и допълнително заплащане). Следобяд свободно време. Вечерта разходка с корабче по р. Сена - Рaris by night. Нощувка в Париж.



5 Ден:

Париж

Закуска. Свободно време в Париж за посещение на музеи по интереси: Лувър - най-известния в света музей за изобразително изкуство (вход свободен всяка първа неделя от месеца – без Наполеоновата зала), Орсе - Музей на модерното изкуство (вход свободен всяка първа неделя от месеца). Нощувка в Париж.



6 Ден: 140 км

Париж – по желание Фонтенбло

Закуска. Свободно време за посещение на музеи по интереси или по желание еднодневна екскурзия до Фонтенбло (с допълнително заплащане 15 € при мин. 20 туристи). Отпътуване за Фонтенбло и посещение на двореца – бивша резиденция на френските крале. Нощувка в Париж.



7 Ден: 420 км

Париж – по желание долината на р. Лоара / Шамбор и Шенонсо

Ранна закуска. Свободно време за посещение на музеи по интереси или по желание еднодневна екскурзия (с допълнително заплащане 30 евро при мин. 20 туристи) по долината на р. Лоара, най-дългата река на Франция и посещение на два от нейните най-известни дворци. Отпътуване рано сутринта. Посещение на Шамбор, най-величествения на Лоара ловен дворец на Франсоа I по проект на Леонардо да Винчи;

Шенонсо: Анри II подарил двореца Шенонсо, един от най-елегантните дворци на Франция, построен направо във водите на р.Шер, които отразяват бляскавата му архитектура, на своята фаворитка Диан дьо Поатие. След смъртта на краля съпругата му Катерина Медичи изгонила Диан и върнала Шенонсо във владенията на короната. Връщане в Париж вечерта. Нощувка в Париж.



8 Ден: 410 км

Париж – Версай - Мон Сен Мишел

Закуска. Отпътуване за Версай: Посещение на известния дворец, постороен по времето на Луи ХIV. Отпътуване за Мон Сен Мишел, загърнат в древни легенди остров в Ламанша в залива Сен Мало в Северозападна Франция – регион Долна Нормандия , величествен и мистичен ансамбъл на манастир, църква, параклис, наблюдателни кули, накацали едно над друго върху малка скала в океана. Нощувка в района на Мон Сен Мишел.



9 Ден: 550 км

Мон Сен Мишел – Бордо

Закуска. Тур. програма в Мон Сен Мишел. Като продължение на островърхите скали се издига манастирът Св. Архангел Михаил, увенчан с шпил и фигура на ангел, а долу- в подножието на скалата е старинното градче с малкото си останали от бурите къщи, повечето от които днес превърнати в магазини. Островчето е високо 80 м, а обиколката му е приблизително 8 км, то е мястото с най-силни приливи и отливи в цяла Европа. Свързано е с материка с много дълъг и тесен като пътека провлак. Отпътуване за Бордо. Нощувка в района на Бордо.



10 Ден: 500 км

Бордо – Тулуза – Каркасон – Монпелие

Закуска. Разглеждане на Бордо, пристанищен град в Югозападна Франция, център на регион Аквитания, разположен на двата бряга на р. Гарона, известен с едноименното червено вино, а оттам и едноименния цвят. Девизът на града е „Lilia sola regunt lunam undas castra leonem“ от латински и означава „Лилията сама управлява край луната, вълните, замъка и лъва“. Спирка за кратко разглеждане в центъра на Тулуза, разположен на р. Гарона, В Югозападна Франция, административен център на регион Юг-Пиренеи, третият университетски град във Франция след Париж и Лион. Отпътуване за Каркасон, разположен в историческата провинция Лангедок. Тур. програма в Каркасон, съвършения град – крепост, най-известната крепост на еретиците през средновековието – катари, наричани също албигойци, чието учение е вдъхновено от богомилството в Източна Европа. Разглеждане на Ла Сите, доминиращ като същински приказен замък върху един хълм, защитен от две концентрични назъбени крепостни стени, живописно разчупени от 52 островърхи кули (бойни и наблюдателни), укрепени порти, спускащи се масивни решетки и подвижни мостове, Нарбонската порта, Замъка на графовете, базиликата Св. Назар. Нощувка в района на Монпелие.



11 Ден: 320 км

Монпелие – Ним – Арл– Екс ан Прованс – Кан / Ница

Закуска. Туристическа обиколка на град Ним, една от перлите на Прованс: еспланадата Де Гол с фонтана Прадие, древноримските арени, пл. на Пазара, Капелата на Йезуитите, Катедралата, пл. на зеленчуковия пазар, пл. на Часовника, “Квадратната къща” – най-запазеният античен храм във Франция, парка с храма на Диана. Свободно време. Разглеждане на Арл, пристанище от времето на древните римляни, разраснал се във важен религиозен център през Средновековието, днес привлича туристите с великолепните си паметници от всички епохи: разглеждане на древноримските арени, античния театър, църквата св. Трофим, кметството, площада на Форума, римския криптопортик, музейния комплекс, посветен на Ван Гог, разположен в бившата болница, където великият художник е пребивавал и която е рисувал. Отпътуване за Екс ан Прованс (Aix-en-Provence), древен град, през 15 в. е седалище на графовете на Прованс и най-вече Добрия крал Рьоне, родно място на Пол Сезан, градът е запазил и художественото си очарование от 19 в. Разглеждане на града: бул. Кур Мирабо, Фонтана на деветте оръдия, Фонтана на минералната вода, Фонтана на добрия крал Рьоне, пл. Албертас, часовниковата кула, Кметството, Катедралата Св. Спасител. Нощувка в района на Кан/Ница.



12 Ден: 320 км

Кан - Ница – Монако –Монте Карло – Милано

Отпътуване за Италия, за Милано, главният град на Северна Италия и вторият по големина в страната, разположен в близост до река По, в равнините на Ломбардия, най-населеният и развит италиански регион и един от най-развитите в Европа. Нощувка в района на Милано.



13 Ден: 630 км

Милано– Загреб

Закуска. Тур. програма в Милано, известен с модните къщи и висшата мода, с автомобилните заводи Алфа Ромео и двата футболни гранда Милан и Интер, с традиционния коледен козунак, наречен Panettone. Разглеждане на Милано: Сърцето на града е огромната катедрала в неоготически стил „Дуомо, чийто строеж започва в далечната 1386 г. и продължава до 1820 г., станала известна от филма на Федерико Фелини „Чудото в Милано“, Площад Пиаца дел Дуомо, прочутата покрита галерия на Виктор Емануил във форма на кръст с остъклени тавани, където се намират най-известните магазини и заведения, Ла Скала — един от най-престижните световни оперни театри, замъкът Сфорцеско, построен през 1368 г., за да защитава града, църквата „Santa Maria delle Grazie“ ,в която се намира и „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, прочутата улица „Монтенаполеоне“ и нейните разклонения за търговия на дребно с най-модните стоки с площ около 4 декара. Отпътуване за Загреб, столицата на Хърватия. Настаняване в хотел. Нощувка в Загреб



14 Ден: 800 км

Загреб – София

Закуска. Разглеждане на Загреб: туристическа програма в историческата част на Загреб (Горни Град - Градец и Каптол), бароковия епископски дворец и Катедралата със статуята на Дева Мария с 4-те ангела, каменната порта, площад Св. Марк с едноименната църква, площад Св. Катерина с най-красивата барокова църква в Загреб, площад Бан Йосип Йелачич. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.





Цена:

• 1755 лв. – на човек в двойна стая

• 1697 лв. – за трети човек на допълнително легло

• 1489 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни

• 2299 лв. – за единична стая



Отстъпки:

• За ранни записвания до 50 дни преди датата на отпътуване намаление - 3%

• За група над 6 туристи намаление - 3%

• За клиенти, пътували поне веднъж с Интер Травел Сървиз - 2%

• За клиенти, които се записват в събота в офисите на Интер Травел сървиз – 2%

Заб. Всички видове отстъпки са съвместими!!!

!





Цената Включва:

• Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус,

• 13 нощувки със закуски в хотели 2* или 3*: 1 - в района на Залцбург; 1 - в района на Страсбург, 5 - в Париж; 1 - в района на Мон Сен Мишел, 1 - в района на Бордо, 1 – в района на Монпелие, 1 - в района на Кан/Ница, 1 - в района на Милано, 1 – в Загреб

• Тур. програма, екскурзоводско обслужване



Цената Не включва:

• Мед.застраховка на ЗК Уника за 10000 €: 21лв. до 65г., 32лв. до 70г., 19лв. до 75г.–за покритие 5000 €, 19лв. до 80г.-за покритие 4000 €, за лица над 80 г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника;

• Музейни такси и входни билети, билети за корабчета: около 150 € (виж Музеи)

• Групово посещение на Айфеловата кула (при мин.20 туристи)– с цел да се предотврати чакане по опашките се изисква предварителна резервация, която туристите могат да заявят при записване и да заплатят при доплащане (30 € за възрастен, 17.50 € от 12 г. до 24 г., 11 € до 11 г. -включва билет до 3то ниво и такса резервация) след окончателно потвърждение от нас за събран мин.брой туристи за провеждане на екскурзията и след като имаме потвърждение за посещение на кулата, тъй като е необходим определен предварителен срок за групова заявка.

• Еднодневна екскурзия по долината на р. Лоара, Шамбор и Блоа - 30 € при мин.20 туристи , в цената не са включени входните такси- плащат се на място !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

• Еднодневна екскурзия до Фонтенбло - 20 € при мин. 20 туристи, в цената не е включена входна такса- плаща се на място !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 495 лв.

• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.

• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60 лв.; Девня 55 лв.; Шумен 50 лв.; Търговище 45 лв.; Велико Търново 40 лв.; Ловеч 35 лв.; Ботевград 30 лв.


Цена: 1755.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата