Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в страната » Двудневна екскурзия ...»

Двудневна екскурзия до пещера Венеца, Белоградчишки скали и Черепишки манастир

Прегледано 347 пъти от 26 Февруари 2018. №: 2386758

Вид транспорт: Автобус

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Маршрут: София - Черепишки манастир - пещера Венеца - Видин - пещера Магура - Белоградчишки скали - София

Дати: 21.04.2018, 06.10.2018

Цена от: 99 лв.



1 ден

Отпътуване от София в 7:00 ч. от автогара Сердика, по маршрут: София – Черепишки манастир – пещера Венеца – Видин.



Посещение на Черепишкия манстир, който през вековете винаги е бил център на българската просвета и култура - освен създаденото килийно училище, Вазовият кът, отсяданията на писателя Алеко Константинов в манастира е имало и богословско училище, както и богословски институт (преди установяването за период от 40 години в близост до него на Софийската духовна семинария Св. Иван Рилски). Сгушен в полите на Балкана, манастирът и днес впечатлява с красивата си църква, старинните стенописи в главния храм и архитектурата на останалите сгради.



Отпътуване в посока Видин с първа спирка - пещера Венеца.



Посещение на пещера „Венеца“ – дължина около 200 метра, денивелация – 26 метра, 5 зали. Пещерата се намира край село Орешец – община Димово, област Видин, в преустановила дейността си кариера. Обявена е за природна забележителност, заради изключително красивите цветни калцидни образувания и ледени кристали, наподобяващи цветя, фигури и животни. Поради това тя заслужено носи името си „Венеца“. През 2014 година стартира европейски проект „Чудните пещери за благоустрояване на пещерата, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество със Сърбия. По Програмата за развитие на селските райони е направено художествено осветление, което още повече подсилва ефекта и красотата на цветните образувания.

От 1 юни 2015 година пещерата е отворена официално за посетители.



Отпътуване към град Видин. Пристигане в града и панорамна обиколка. Градът изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост Баба Вида – единствената изцяло запазена в страната /Х век/. Възможност да се разходите в Крайдунавският парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието, да посетите Кръстата казарма, Турският конак, където сега се помещава градския Исторически музей, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, Еврейската Синагога, построена през 1894 г.

Настаняване в хотела. Нощувка.



2 ден

Закуска. Свободно време.

Отпътуване за пещера Магура. Уникални в пещерата, освен неповторимите образувания, са и скалните рисунки на един от най-ранните слънчеви календари, открити досега в Европа. Той е изрисуван по стените на залата светилище и на него са отбелязани поне 5 празника, както и 366 дни. Пещерата се използва и за единственото в България производството на шампанизирано вино, което отлежава при естествени условия, сходни с тези, използвани при производството на френско шампанско.

След приключване на посещението на пещерата - отпътуване за гр. Белоградчик, където ще имате възможност за свободно време за обяд.

Ранния следобед - посещение на Белоградчишки скали. Разходка между двете уникално съчетани забележителности – древната крепост “Калето”, която е една от най-добре запазените крепости в България и неповторимия природен феномен Белоградчишки скали /кандидат за Седемте природни чудеса на света/.



Отпътуване за София и пристигане на пл. Ал. Невски след 19:30 ч.



За повече информация, вижте на

www.globaltour.bg


Цена: 99.00 лв.

Телефон: 0878939348



Подобни обяви

вила за почивка в Троянския балкан
Самостоятелна вила на 10км.от гр.Троян в подножието на Стара планина под Беклемето се намира вила ...
Великден 2017 Банско-Рилски манастир,Рупите-Мелник-Роженски манастир 2 нощ.закуски и вечери 167лв с транспорт
Великден на едни от най-светите места в България
Рупите – Мелник – Роженски манастир - Рилски ...
Кукерски фестивал в Перник - Сурва 2017
Дата: 28.01.2017

Престой: Еднодневна

Цена: 12 лв.

* ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА до...
Св. Валентин в Мелник
Дата: 11.02.2017

Престой: Двудневна

Цена: 99 лв.

1 ден 11.02.2017 София –...
Празник на сланината и греяната ракия в Априлци
Дата: 18.02.2017

Престой: Еднодневна

Цена: 32 лв.

1 ден 18.02.2017г. СОФ...

Публикувайте коментар към обявата