Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Екскурзия Швейцария ...»

Екскурзия Швейцария без нощен преход

Прегледано 96 пъти от 12 Януари 2018. №: 2384483

Маршрут: Филах, Ватенс, Инсбрук, Лихтенщайн, Вадуц, Цюрих, Люцерн, Интерлакен, Берн, Женева, Лозана, Веве, Монтрьо, Италиански езера, Лаго ди Орта, Лаго Маджоре, Словения

Продължителност: 9 Дни/8 Нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 07.07.2018 г. 01.09.2018 г.

1 Ден: 1000 км

София – Австрия

Отпътуване в 4.00 ч. от София, паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара.

• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.

• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60лв.; Девня 55лв.; Шумен 50лв.; Търговище 45лв.; Велико Търново 40лв.; Ловеч 35лв.; Ботевград 30лв.

Транзитно пътуване през Сърбия, Хърватия и Словения. Вечерта пристигане в Австрия. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Филах.



2 Ден: 400 км

Филах – Ватенс – Инсбрук

Закуска. Отпътуване за Ватенс и посещение на музея „Кристалния свят на Сваровски”. Туристическа програма в Инсбрук: Катедралата Св. Якоб, Градската кула, Голденес Дахл – Балкона със златния покрив, направен в чест на сватбата на Кайзер Максимилиан и Мария Бианка Сфорца, прочутата къща Хелблинг, Двореца Хофбург. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Инсбрук.



3 Ден: 390 км

Инсбрук – Лихтенщайн Вадуц – Цюрих - Люцерн – Интерлакен/ Кратиген

Закуска. Отпътуване за Швейцария. Попътно разглеждане на Вадуц, столицата на Лихтенщайн. Възможност за разходка с туристическо влакче – при група над 16 туристи цена 10 CHF. Пристигане в Цюрих, най-големия град на Швейцария, неин търговски център (в него са разположени седалищата на UBS, Credit Suisse и много други банки), както и най-важният център на офшорно банкиране в света, най-вече заради швейцарската банкова тайна. Разглеждане на Цюрих: Кметството, барокова сграда на брега на езерото Лимат, своеобразен символ на Цюрих, както и на Швейцария, съхранявайки над 300 години памет за най-важните дни в нейната история, понастоящем помещава съвета на общините (кантонния съвет), Централната гара на Цюрих – ключов железопътен възел за Швейцария, Фраумюнстер- бившо женско абатство, основано 853 г. от Лудвиг II Германски за неговата дъщеря Хилдегард, Банхофщрасе. Отпътуване за Люцерн. Разглеждане на Люцерн: Стария град, покрития мост Капелбрюке. Отпътуване за Интерлакен, живописно разположен между две красиви езера Тун и Бриенц, свързани чрез р. Аар, която от своя страна преминава през Интерлакен. Непосредствено над града се издигат най-известните части на Алпите: върховете Юнгфрау (4158 м), Мьонх (4099 м), Айгер (3970 м). Малко по-далеч на юг са върховете Финстерахорн (4274 м), Алечхорн (4193 м) - с възхитителния Алечки глетчер. По всички съседни склонове пълзят въжени линии, влекове и ски писти, защото тук се намират известните зимни курорти Венген, Мюрен, Щехелберг и Гринденвалд. Нощувка в района на Интерлакен – Кратиген.



4 Ден: 80 км

Интерлакен – по желание Юнгфрау - Берн

Закуска. Отпътуване от хотела в 7.30 ч.

Възможност (само с предварителна резервация и допълнително заплащане при мин. 10 туристи 167 CHF) за изкачване на един от най-емблематичните за Швейцария върхове Юнгфрау, с височина 4158 м , посредством зъбчата железница Юнгфраубан до най-високата станция на Юнгфраубан - гарата Юнгфрауйох на височина 3454 м, заради което е известна като най-високо разположената жп станция в Европа.

Заради огромния наплив от посетители се препоръчва този излет до Юнгфрауйох да започне рано сутринта (за посещението са предвидени около 3 часа). На върха на Юнгфрауйох туристите могат да хапнат или пийнат в ресторанта на Top of Europe, което остава незабравимо преживяване заради необичайното разположение на заведението и божествено красивия изглед от там.

По време на пътуването (около 1ч.30 мин. в едната посока) се разкрива приказна панорама към върховете наоколо (белоснежния Юнгфрау – девица и насреща стоящия черен Мьонх -монах са в основата на легендата, която чува всеки идващ тук турист, за безответната любов на черния монах към приказно красивата девица), северната стена на Айгер, обсерваторията Сфинкс.

Туристите , които няма да се изкачват до Юнгфрау имат свободно време в Интерлакен.



За туристите, които ще се качат до Юнгфрау - начало на екскурзята до Юнгфрау – 9.55 ч. Задължително местата в първия влак по маршрута се заемат 10 минути по-рано, т.е. в 9.45 ч..

От Гринделвалд се пътува с влакче на Венгерналпбан до Клайне Шайдег и там, пред впечатляващата гледка на т.нар. триумвират на Айгер, Мьонх и Юнгфрау е прекачването в кабинка на зъбчатата железница Юнгфраубан за невероятното пътешествие до Top of Europe – или това е последната станция Юнгфрауйох. Пристигане в 11.22 ч. Престой на Юнгфрау около 2 часа. Отпътуване със зъбчатата железница в 13.30 ч. до Клайне Шайдег и прекачване на влака за Лаутербрунен на източния склон с нова гледка към планината. Пристигане в Лаутербрунен в 15.21 ч.

Среща с туристите, останали в Интерлакен и отпътуване за Берн, столицата на Конфедерация Швейцария.

Нощувка в района на Берн.



5 Ден: 200 км

Берн – Лозана - Женева/Боне

Разглеждане на Берн: Стария град; Беренплац, Марктгасе, Часовниковата кула, Кметството, Катедралата.

Отпътуване за Лозана. Тур. Програма в Лозана: Стария град, Катедралата на Лозана Нотр Дам, Площад Рюмин, Олимпийския музей. Отпътуване за района на Женева - Боне. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Женева откъм френска страна, в Боне.



6 Ден:

Женева

Закуска. Тур. програма в Женева: Панорамна обиколка: международния квартал Плас де Насион, Пале де Насион (седалище на ООН), Седалището на Червения кръст. Пешеходно разглеждане на Женева: залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото, кея на Мон Блан- десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, стария град, Плас Ньов, катедралата Сен Пиер, в която се е намирало училището на Калвин, къщата Тавел -най-старата къща на Женева. Възможност за разходка с корабче по Женевското езеро – при група над 20 туристи цена 15 CHF. Посещение на Швейцарска Ривера и принадлежащите й известни курорти Веве, седалище на гиганта Нестле (фотопауза пред статуята на Чарли Чаплин) и Монтрьо – кратка спирка за разходка по част от дългата 7 км крайбрежна алея, украсена ежегодно със забележителни скулптури от зеленина и клони на коне, пауни, крави, морски кончета, фотопауза пред статуите на Рей Чарлз, Набоков, Би Би Кинг, Фреди Меркюри. Нощувка в района на Монтрьо.



7 Ден: 290км

Монтрьо – по желание Шоколадов влак - Италиански езера

Закуска. Свободно време в Монтрьо и Веве ИЛИ по желание (само с предварителна резервация и допълнително заплащане при мин. 10 туристи 85 CHF) –пътуване с Шоколадовия влак – еднодневна екскурзия.

Отпътуване от Монтрьо в 8.30 ч. с Шоколадовия влак. Закуска във влака кафе и шоколадов кроасан. Спирка в Грюер и посещение на местната фабрика La Maison du Gruyère за производство на едноименното сирене. Информационен тур с аудиогид и дегустация. Главната цел на пътешествието е селцето Брок, където се намира една от най-големите фабрики за производство на шоколад не само в Швейцария, но и в цяла Европа- Фабрика Кайлер - Maison Cailler . Носи името на създателя си Франсоа- Луис Кайлер, който я основана през 1819г. и оттогава до днес е синоним на качествен швейцарски шоколад. В нея пътниците на шоколадовия влак имат възможност да наблюдават съвсем отблизо производствената линия, както и да опитат от току що приготвения шоколад.

Влакът се движи всеки понеделник, сряда и четвъртък от юни до октомври, като през юли и август е всеки ден. Цената на билета включва закуска, посещение в замъка в Грюер, във фабриките по пътя, както и целия наземен транспорт между гарата и местата за посещение. Връщане в Монтрьо привечер и среща с групата , останала в Монтрьо.

Отпътуване за Италия. Нощувка в района на Италиански езера.



8 Ден: 450 км

Лаго ди Орта - Лаго Маджоре – Словения

Закуска. Панорама на езерната част на Италия, граничеща с Швейцария. По желание (с допълнително плащане 13 евро) тур с корабче до Боромейските острови - двата острова в Лаго Маджоре Isola Bella и Isola Pescatori, малките, но легендарни острови, наречени на името на една ломбардска фамилия, която ги владее от ХІІ в. На остров Isola Bella се намира дворецът на фамилията Боромео и красивите му градини, имитиращи висящите градини на Семерамида. Отпътуване за Словения. Нощувка в Словения.



9 Ден: 900 км

Словения - София

Закуска. Пристигане в София вечерта.





Цена:

• 993 лв. – на човек в двойна или тройна стая

• 899 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни

• 1279 лв. – за единична стая



Отстъпки:

• За ранни записвания до 31.01.2018 г. – намаление 10%

• За група над 6 туристи - намаление 3%

• За клиенти, пътували поне веднъж с Интер Травел Сървиз- 2%

• За клиенти, които се записват в събота в офисите на Интер Травел сървиз – 2%

Заб. Всички видове отстъпки са съвместими!!!



Цената Включва:

• Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус, с климатик, минибар, DVD

• 8 нощувки със закуски в хотели 2* или 3*: 1 – във Филах; 1 - в района на Инсбрук , 1 – в района на Интерлакен - Кратиген, 1 – в района на Берн, 1 – в района на Женева - Боне, 1 – в района на Монтрьо, 1 – в района на италиански езера, 1 – в Словения

• Туристическа програма, екскурзоводско обслужване



Цената Не включва:

• Мед.застраховка на ЗК Уника за 10000 €: 10лв. до 65г., 14лв. до 70г., 18лв. до 75г., 24лв. до 80г., за лица над 80г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника;

• Музейни такси и билети за корабчета: около 100 € (виж Музеи)

• Допълнителни екскурзии: завяват се при записване за екскурзията и се заплащат при окончателното доплащане:

 Изкачване на Юнгфрау - само с предварителна резервация и допълнително заплащане при мин. 10 туристи 167 CHF (вкл. билетите за влакчета и за двете посоки, трансфер до началната гара и от последната гара, придружител на български през целия тур от Интер Травел Сървиз); !!! Задължително турът се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

 Шоколадов влак - само с предварителна резервация и при мин. 10 туристи 85 CHF (вкл.билета за влака, закуска, описаната програма с вход за посещения на фабриките за сирене и шоколад с дегустация и инфотур , трансфер с шатълбус от фабрика Брок до село Грюер и от село Грюер до гара Грюер, стюардеса във влака и придружител на български през целия тур от Интер Травел Сървиз,); !!! Задължително турът се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

 Разходка с туристическо влакче във Вадуц – при група над 16 туристи цена 10 CHF.

 Разходка с корабче по Женевското езеро – при група над 20 туристи цена 17 CHF

 Тур с корабче до Боромейските острови в Лаго Маджоре Isola Bella и Isola Pescatori 13 евро !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

 Посещение на Двореца Боромео на остров Isola Bella 12 евро !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 230 лв.

• Възможност за трансфер (отпътуване от и връщане в посочените градове) при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 60лв.; Сливен 50лв., Стара Загора 40лв., Пловдив 35лв., Пазарджик 30лв.

• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.

• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60лв.; Девня 55лв.; Шумен 50лв.; Търговище 45лв.; Велико Търново 40лв.; Ловеч 35лв.; Ботевград 30лв.




Цена: 993.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата