Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » Габрово » Домашни любимци » Кучета » КЕЛПИ-Австралийско О...»

КЕЛПИ-Австралийско Овчарско Куче - подрастващи, генетично пристрастени пастирки !

Прегледано 308 пъти от 25 Октомври 2017. №: 2380955

Предлагаме за ценители (а още по-добре ценители-животновъди) три млади биоробота за пашуване на стада - австралийски овчарски кучета-келпи - женски. Неподражаеми шедьовърчета на породата - неудържими терминаторки ! В Австралия не са били, но вероятно я сънуват всяка нощ и приритват насън докато гонят овцете в сънищата си.

Младите терористки са на почти шест месеца и са перфектни келпи - австралийска овчарка. Почти денонощно наблягат на пакостите. Растат на воля и заедно с родителите си са в ежедневен сблъсък с планинската природа. Невъзпирани от нищо прилагат инстинктите си върху всичко сред девствените околности. Без излишни ограничения, без гащеризончета, якенца, жилетчици, гуглички, шапчици, шалчета ... и без клетки, мрежи, поводи, нашийници, нагръдници, намордници и какви ли не още човешки тормози.

И при тези условия няма как да не са със желязно здраве ! И са ! Желязобетонно здраве с вулканична енергия - сякаш вместо вода пият само енергийни напитки !

И са отхранени с първокласна кучешка кулинария и кучешко гурме.

В момента навлизат в най-благодарната си възраст за обучение и възпитание. Просто жадуват за учение, знание и ... гонитба на агънца и козленца.

Така че им е време да си търсят вече стопани с достатъчно широко сърце, дебели нерви и с повече обувки. Или пък ... с повече овце и кози.



Бащата на малките хулиганки е истински професионалист. Кенгура не е пасъл, но и кенгура да му пуснеш и тях ще завръща и ще им набутва бебетата в торбите. Иначе с козите поддържа военен ред и дисциплина. Сутрин ги строява, представя ги на стопанина и ги повежда под строй към ливадите за паша. През деня съблюдава да пасат в стройни редици и да не посягат на околните ниви и градини. Вечер отново ги строява, командва им да се преброят и ги повежда (под строй) към агрегата за издояване. (Като оставим шегата настрана, животното наистина си върши пастирската работа перфектно и по природа го прави с удоволствие. За жалост, обаче, останахме без стадо и сега без удоволствие е в ролята на домашен любимец и ходи за разнообразие в гората да се побийва с язовци и лисици.)

Произхода му е френски, донесе ни го на тримесечна възраст дъщеря ни от Франция. Отгледахме го на почти пълна свобода - сред девствена природа в сърцето на Балкана, в чудно планинско селце между Габрово и Трявна (на около 5 км от архитектурния резерват - с. Боженци). Никога от нищо не е боледувал.

С други две овчарки - немска овчарка и белгийска овчарка - на младини се вихреха на воля и властваха върху планината наоколо и всичката дребна жива фауна из нея. Котките в района ходеха като катерици само по короните на дърветата, а язовците и лисиците бяха станали бежанци. Сега вече нравите поулегнаха, но язовците и лисиците гледат да не им се пресичат пътеките с нашите миротворци.

С майката работата е по-изтънчена - тя е чистокръвна шоколадово-кафява келпи, но е потомствена парижанка, домашен любимец на дъщеря ни и семейството й в Париж. Доведоха я на балканска командировка, колкото да роди и откърми шоколадовите бандитки и си я прибраха обратно да се кипри из Булонския лес и да мързелува в апартамента. Коза и овца не беше помирисвала, но кръвта вода не става - за четири месеца натурален живот тук, така се беше разпищолила, че нашите френчита се видяха в чудо как да й укротят избуялите пастирски инстинкти.



Така, че ние не сме развъдник за документирани аристократи, но в грижите и селекцията се стараем не по-малко от помпозните федерални (или федеративни) селекционери и брийдъри. Защото тук, у балканското ни селце, нашите овчарки и джак-ръсел териери са нашето семейство и ние така си ги и гледаме - като наше семейство. И искаме да се гордеем с тях, а и природата ни помага.



До деня, до който малките ще са при нас, те ще бъдат третирани с всички предписани за тази възраст ветеринарни процедури (обезпаразитявания, ваксинирвания, профилактики и пр.).



Цената е като за зарибяване с почти непознатата за България порода - 370 лв - и е доста под резонната за тези уникални с качествата си неуморими труженици, невероятно забавни компаньони, а и предани до смърт приятели и всеотдайни спътници на стопанина си.



Ако сме предизвикали интереса Ви - ще се радвам да отговарям на въпросите Ви на телефон: 00359-87-73 55 6 77. А ако решите да ни посетите - просто задайте на GPS-машинката си координати N 42.917159 / E 25.403523 и заповядайте.



С искрено уважение към всички ценители на натуралния животински свят !


Цена: По договаряне

Телефон: 0035987735567



Подобни обяви

Перфектен ДЖАК РЪСЕЛ ТЕРИЕР
Продавам бебе Джак Ръсел териер.
На 60 дни е, късокрако и късокосместо.
И майката, и бащата ...
Мини Шпицове !Реални снимки от днес !
Мини Шпицове !Реални снимки от днес !
Крем и оранжава .
Момиченца на 90 и 92 дни.
Ваксин...
Zwergspitz - Померан на 45 дни. Реални снимки от днес ! Миниатюрно момченце.В момента 380гр. Ваксина,вътрешно и външно обезпаразитено. Европейски паспорт.Здравен сертификат. Микрочип. Тел.0887093534.Възможна доставка! Град Пазарджик. Цена по договаряне!
Zwergspitz - Померан на 45 дни.
Реални снимки от днес !
Миниатюрно момченце.В момента 380гр....
Бели Мини Шпицове !Реални снимки от днес ! Момиченца на 60 и 70 дни.
Бели Мини Шпицове !Реални снимки от днес !
Момиченца на 60 и 70 дни.
Ваксини,вътрешно и външ...
Богат избор
Бели Мини Шпицове! Реални снимки от днес!
Момиченца на 60 и 70 дни.
Ваксини, вътрешно и външ...

Публикувайте коментар към обявата