Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Имоти продавам » Вили и къщи » 0879242802 Лиценз №7...»

0879242802 Лиценз №70-00-201 за Електромонтаж на гръмоотводи ел.инсталации ел.аварии ниски цени.

Прегледано 357 пъти от 03 Октомври 2017. №: 2379819

ЕЛЕКТРО ИНСТАЛАЦИИ ГРЪМОТВОДИ НИСКИ ЦЕНИ ЕЛ.АВАРЙИ ДЕНОНОШНО БЕС ПОЧИВЕН ДЕН.

ЛИЦЕНЗ ЗА ЕЛЕКТРОМОНТАЖ НА ГРЪМООТВОДИ,ЕЛ.ИНСТАЛАЦИИ,ВЪЗДУШНИ И КАБЕЛНИ ЛИНИИ ДО 1000V.

СМЯНА ЕЛ.ТАБЛА,КОНТАКТИ,КЛЮЧОВЕ,ОСВИТИТЕЛНИ ТЕЛА ПО ДОМОВЕТЕ.

ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЛАБОРАТОРИЯ ИЗДАВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРОТОКОЛИ ЗА АКТ 16.

МЪЛНИЕЗАЩИТА ГРЪМООТВОД БАЗОВА ИНФОРМАЦИЯ Ударен от мълния” е метафора за внезапно, непредсказуемо бедствие. Една голяма буря може да произведе над сто просветвания на светкавици за минута, а дори и един скромен буреносен облак може да генерира енергията на малка атомна електроцентрала (няколко стотин мегавата).

Мълнията представлява видим разряд на статичното електричество в един облак, между няколко облака или между облак и земята. Учените все още не разбират напълно какво причинява мълнията, но повечето експерти вярват, че в облаците се получава взаимодействие на повърхности с различно охлаждане. Потоците в облаците разделят зарядите, така че положителните заряди протичат към горната страна на облака, а отрицателните към долната му част. Когато отрицателният заряд се придвижва надолу, се създава „стъпаловиден проводник”. Проводникът достига до земната повърхност за определено време като образува йонизирана пътека във въздуха. По – голямата част от разрядният ток на мълнията се съдържа в обратния и ход и протича през тази йонизирана пътека.

Не всички мълнии попадат в земята, но когато това стане генерираната енергия може да бъде опостушителна.

Системите за мълниезащита имат за цел да отвеждат мълниите в земята без те да нанесат повреди на хората, електрическото оборудване и на други не проводими структури като сградите например. Тези системи нямат за цел да предотвратят възникването на мълнии по принцип, те осигуряват една верига с ниско съпротивление, в която енергията от мълнията може да се разреди.



Компоненти на системата за защита от мълнии.

Гръмоотводите или така наречените „въздушни изолатори” представляват една малка част от системата за мълниезащита. Принципно тези системи се състоят от три основни компоненти:

1. Гръмоотводите или така наречените „въздушни изолатори” представляват вертикални изводи, които служат за освобождаване на заряда на мълниите. Мълниеприемните прътове могат да бъдат изпълнени в различни форми, размери и дизайн. От гледна точка на своята функционалност те биват два вида: конвенционални и с изпреварващо действие.

2. Токоотводите се изпълняват обикновено от поцинкована шина или стоманено въже. Тяхната цел е да отведат тока породен от мълнията директно в земята. Те са свързани с гръмоотвода, минават през покрива на сградата и се спускат в някои от ъглите и. Принципно за всеки мълниеприемник се предвиждат минимум по два токоотвода.

3. Заземители. За да може да се отведе безпроблемно тока на мълнията в земята, е необходимо задължителното заземяване на системата. За тази цел токоотводите задължително се заземяват. В зависимост от големината на сградата, както и от броят им, заземителите може да се се свържат в един общ контур.

В действителност заземителите заедно с токоотводите представляват най-важната част на една мълниезащитна инсталация, осъществявайки най-важната цел – отвеждането на тока породен от мълнията безопасно през къщата. Правилният избор на гръмоотвод от своя страна играе важна роля за определянето на периметъра на защита на мълниезащитната инсталация. В зависимост от вида на покрива и съоръженията разположени на него е напълно възможно една такава инсталация да се осъществи без мълниеприемни прътове – само с помощта на мрежа от въжета или шини, токоотводи и заземители.


Цена: По договаряне




Подобни обяви

с. Татарево
Продавам къща на 2 етажа и отделно от нея 2 стаи и санитарен възел. Двор около 1,5 дка.Близо до цент...
Продавам къща в с.Кичево,обл.Варна-тел.0988935666
Двуетажна къща в центъра на селото,5 спални,маза,зимна кухня с хол,лятна кухня,външна и вътрешна тоа...
Къща с. Мдово общ. Братя Даскалови
Къща на два етажа, монолитна с обща площ 68 м2 със следното разпределение - първи етаж стая с кухне...
СОБСТВЕНИК ПРОДАВА ЛУКСОЗНА КЪЩА В С.ТАБАЧКА
Луксозна къща за целогодишно обитаване на два надземни етажа. Асфалтов път до нея.Дворът от 1000 м² ...
Продавам къща с дворно място 1дка
Продавам къща с дворно място в с. Татарево. Телефон за контакт 0884387060

Публикувайте коментар към обявата