Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Великден на остров ...»

Великден на остров Корфу (3 нощувки)

Прегледано 190 пъти от 26 Март 2017. №: 2364428

5 дни / 3 нощувки



13.04.2017 – 17.04.2017



ЦЕНА: от 445 лв.



1 ДЕН – София - Игуменица

Отпътуване от София в 21.00 ч от площад Александър Невски по маршрут София – Солун – Верия – Козани – Йоанина – Игуменица.



2 ДЕН – Игуменица - остров Корфу

Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу (1 ч. 45 мин.). Пристигане преди обяд. Настаняване в хотела. Кратка почивка. Обяд. Посещение на двореца Ахилион- лятната резиденция на Императрица Сиси с местен екскурзовод на български език. Ще видим Мишия остров – емблематичен за острова. В 15:30ч. започва голямата епитафия (процесия) в Керкира - столицата на острова, която тръгва от църквата „Св. Георги” (в Старата крепост). Процесията продължава до вечерта, когато всяка църква в града с изключение на църквата „Св.Спиридон” започва своя епитафия акомпанирана от един от многобройните духови оркестри. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.



3 ДЕН – остров Корфу

Закуска. В 08.00 ч. отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. В 9.00 ч. сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и десетки керамични съдове, се хвърлят от прозорците на къщите. Има две версии за произхода на този ритуал. Едната е, че произлиза от венецианците, които хвърляли старата си неизползваема посуда на първи януари, за да им донесе новата година – нова такава. А втората версия, ще ви разкаже нашият лицензиран екскурзовод, придружаващ Ви по време на цялото пътуване. Ще отидем до полуостров Канони за кратка фотопауза и следобедно кафе. Връщане в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. В 19.30 ч. тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “Светлината“ – запалена свещ, от която всички взимат огън, за да запалят своите свещи. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеникът провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновенно небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на Старата крепост се заменят с искрящо бели, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ.Великденска супа Магерица Нощувка.



4 ДЕН – остров Корфу - Палеокастрица

Закуска. 09.00 ч. отпътуване от хотела и разглеждане на Палеокастрица – едно кътче от рая. Ще имате възможност да разгледате Византийския манастир на Панагия, известен със старинните си икони и произведения на изкуството. Продължаваме разходката си към Сидари, което се счита за едно от най - красивите места на острова, уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води - Канала на любовта. Връщане в хотела. Тържествен Великденски обяд с традиционно печено агне, жива музика и фолклорна програма. Вечеря. Нощувка.



5 ДЕН – остров Корфу - София

Закуска. Oтпътуване за България. Пристигане в София вечерта.



Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус 3*;

3 нощувки на база закуска и вечеря( реновирани стаи );

Панорамна обиколка на Корфу с местен екскурзовод;

Фолклорна програма по време на Великденския обяд;

Всички трансфери свързани с Великденските шествия;

Фериботни такси и билети;

Медицинска застраховка с асистънс;

Водач от фирмата организатор.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С DOORS TRAVEL!!!



Doors Travel Ltd.

60 Neofit Rilski Str.

1000 Sofia, Bulgaria

phone: +359 2 / 417-33-77

mobile 1: +359 895 / 07-11-13

mobile 2: +359 895 / 00-11-28

facebook: Doors Travel

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com




Цена: 445.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата