Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » София » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Великден на остров Л...»

Великден на остров Лефкада

Прегледано 155 пъти от 26 Март 2017. №: 2364412

4 дни /3 нощувки



14.04.2017 – 17.04.2017



ЦЕНА: от 395 лв.



1 ДЕН – Нощен преход София - Лефкада

Отпътуване от София в 22:00 ч., от храм-паметник Св. Александър Невски, по маршрут София - Йоанина – Превеза – остров Лефкада (670 км - магистрален път).



2 ДЕН – Остров Лефкада

Пристигане на острова сутринта. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. В 13:30 часа Полудневна екскурзия с пешеходна обиколка на столицата Лефкада. Ще се разходим по централната улица на града, като ще видим площад „Св. Спиридон“ и църквата „Св. Спиридон“, италианската църква „Св. Мина“, църквата „Пантократор“. По желание и при възможност може да се посетят Етнографския музей и Фонографския музей. Остров Лефкада или още наричан „белият остров“ е четвърти по големина от групата Йонийски острови. От древни времена островът е свързан с географската област Акарнания на континенталната част посредством тесен провлак, а през 7 в.пр.Хр. коринтяните допълнително улеснили достъпа, прокопавайки и канал. Днес, ние достигаме до острова през изграден тунел под морето, свързаващ го с основната суша, а преминавайки и по подвижен мост се озоваваме директно в едноименната столица на острова - Лефкада. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.



3 ДЕН – Остров Лефкада – Круиз Йонийски острови

Закуска. Свободно време за почивка, разходки или по желание и срещу допълнително заплащане, можете да се насладите на морска разходка с куизен кораб. Около 09,15 часа ще се отправим към пристанището Нидри, откъдето започва нашето морско приключение. Първата ни спирка е „визитната картичка“ на острова - плаж „Порто Кацики“. Време за снимки и отплаваме към следващата ни спирка - остров Итака, родният дом на Одисей. Ще слезем на острова за разходка. Продължаваме към остров Кефалония – най-големият остров от групата Йонийски острови, където ще имаме време за разходка в пристанищното селище Фискардо. Оттук тръгваме обратно към остров Лефкада, като по пътя си ще минем покрай остров Меганиси, където ще видим пещерата на Папа Николис и за финал, преди да акостираме ще се запознаем с приказната история на остров Скорпио – частен остров, до скоро собственост на фамилията Онасис, а от 2013 г. е собственост на дъщерята на руският милиардер Риболовлев. Пристигане на пристанище Нидри. Прибиране в хотела, свободно време. Вечеря. Преди полунощ посещение на Празнична Великденска Литургия. Нощувка.



4 ДЕН – остров Лефкада – манастир „Панагия Фанеромени” и Западно крайбрежие с плажове Катизма, Агио Никитас и Милос



Закуска. Свободно време за почивка или по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени” - закрилница на остров Лефкада. В 10:00 часа отпътуваме от хотела към хълма, разположен над столицата, където ще посетим манастира „Панагия Фанеромени”, в селцето Фрини. Според легендите на това място в древността е имало мраморен храм, посветен на Артемида. По-късно, когато тук идват първите християни храмът е бил разрушен и местните построяват църква която посветили на Богородица. Друга легедна допълва историята на манастира. Иконописецът се подготвял да рисува икона на Богородица и когато погледнал към платното видял, че тя вече е нарисувана, а той трябвало само да я оцвети, от тук идва и името и „фанеромени“- разкрита. Иконата, която днес се намира в манастира е копие на оригиналната, но местните считат, че тя носи същата сила. Свободно време за красиви панорамни снимки на столицата и нейните околности. Екскурзията ни продължава по западното крайбрежие на острова, щедро дарено от природата с прекрасни пясъчни плажове, контрастиращи с лазурното синьо море. Ще се насладите на великолепни гледки към плажовете Катисма, Милос и Агиос Николаос. Връщане в хотела, където ни очаква Празничен Великденски обяд с традиционно Великденско меню: печено агнешко, кукуреци и фрикадели – специфично месно ястие за остров Лефкада. Нощувка.



5 ДЕН – Остров Лефкада – Парга – София

Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Парга, наричан още Йонийската принцеса. Къщите са колорирани в ярки цветове, пръснати амфитеатрално по склона над естествения залив. Заобиколен от маслинови и портокалови горички, макар разположен на континенталната част, града притежава атмосферата на остров. Свободно време за разходка (около 1 час). Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.



Цената включва:

транспорт с лицензиран автобус 3*;

3 нощувки в супириор стаи в центъра на столицата - хотел „Lefkas“ 3+*;

3 закуски на блок маса;

2 стандартни вечери без напитки в ресторанта на хотела;

Празничен Великденски обяд без напитки в хотела;

пешеходна обиколка на град Лефкада;

пешеходна обиколка на град Парга;

медицинска застраховка с асистънс;

екскурзовод/ водач от фирмата организатор

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С DOORS TRAVEL!!!



Doors Travel Ltd.

60 Neofit Rilski Str.

1000 Sofia, Bulgaria

phone: +359 2 / 417-33-77

mobile 1: +359 895 / 07-11-13

mobile 2: +359 895 / 00-11-28

facebook: Doors Travel

e-mail: office@doors-travel.com

www.doors-travel.com


Цена: 395.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата