Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » Варна » Работа » Работа в чужбина » Индия с тръгване от ...»

Индия с тръгване от Варна - 28 Октомври 2016

Прегледано 234 пъти от 21 Октомври 2016. №: 2230089

ИНДИЯ - ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК, ХРАМОВЕТЕ НА КАМА СУТРА И СВЕЩЕНИЯТ ВАРАНАСИ
ПОЛЕТ ОТ ВАРНА
Дати: 28.10.2016 - 06.11.2016
10 дни/ 8 нощувки
Описание:
Маршрут: Варна - Истанбул - Делхи - Варанаси - Каджураху - Агра - Джайпур - Делхи - Истанбул - Варна
Предимства в програмата:
- Удобни полети с една от най-реномираните авиокомпании - Turkish Airways
- Настаняваме в много добри 4/5* хотели по маршрута
- Комфортно пътуване със самолет от Делхи до Варанаси и от Варанаси до Каджураху
- Изключително разнообразие на туристически дестинации, представящи древна и съвременна Индия, включително световноизвестни обекти на ЮНЕСКО - забележителностите в Делхи; храма Акшардам, Джайпур - розовият град, - Тадж Махал - едно от новите 7 чудеса на света; свещения град - Варанаси
- Езда на слонове
- Разходка рикша във Варанаси
- Участие в религиозна церемония във Варанаси
- Разумно съотношение между качество и цена на туристическия продукт
- Водач на фирмата-организатор по време на цялото пътуване
ПРОГРАМАТА
Ден 1 /28.10/ Варна - Истанбул - Делхи
Полет от Варна в 14:20 ч. Кацане в Истанбул в 17:05 ч. Отпътуване за Индия в 19:55 ч.
Ден 2 /29.10/ Делхи
Пристигане в Делхи в 04:35 ч. Посрещане и трансфер до хотел ”Hilton Garden Inn” 4* или подобен. Настаняване и няколко часа почивка. Следва посещение на гробницата на Хумаюн (обект на ЮНЕСКО). Това е първата гробница, около която има изграден парк. Датира от 1572 година и се смята за свещенно място за поклонение на сикхите, следва храмът Бирла - космополитно здание от бял мрамор. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 3 /30.10/ Делхи
След закуска - обзорна екскурзия из космополитната и пъстроцветна столица, в която ярко се открояват двете й основни части: старият град и изграденият по проекти на британски архитекти Ню Делхи. Ще се запознаем с уникалното творение на човешката мисъл Кутуб Минар - най-голямото минаре в света, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Целият комплекс очарова със своята архитектурна палитра от руини от древността до Средновековието. По-нататък ще посетим един от най-забележителните храмове на бахайската религия - храма Лотус, разположен сред разкошен парк. Той впечатлява със своята архитектура във формата на лотусов цвят с прекрасни бели листа от мрамор - символ на мир, чистота, любов и разбирателство.
В Ню Делхи се пригответе да видите емблематичната арка “Портата на Индия”, главния булевард Радж Баван, където се провежда колосалния по мащабите си военен парад за Деня на Републиката (26 януари), Двореца на президента, построен във викториански стил по времето на колониалната епоха, и овалната сграда на Парламента. След кратка почивка за обяд ще се насочим към стария град Делхи, за да зърнем най-голямата джамия в Азия Джама Масджид, Червения форт, построен през ХVІІ век от мугълския император Шах Джахан. Точно срещу Червения форт се намира един от най-известните пазари в Делхи - Чандни Чоук. Посещение на мемориала на Махатма Ганди - мястото, където тленните останки на този велик човек и борец за независимостта на Индия, са били изгорени, и което привлича поклонници и туристи от цял свят. Посещение на храма Акшардам - най-големият храмов комплекс в Индия. Грандиозно творение на човешката ръка, построено за 5 години с участието на 11 000 доброволци! Само скулптурите на садуси/просветени йоги/, поклонници, учители и божествени персонажи наброяват 20 000! Вечеря и нощувка.
Ден 4 /31.10/ Делхи - Варанаси
След закуска, трансфер до летището за полет в 10:45 ч. до Варанаси -религиозният център на хиндуистите, съществуващ като такъв повече от три хилядолетия. Кацане във Варанаси в 12:10 ч., трансфер и настаняване в хотел ”Rivatas” 4* или подобен. След обяд предстои разходка с рикша из улиците на свещения град и наблюдаване на религиозна молитвена церемония. Вечеря и нощувка.
Ден 5 /01.11/ Варанаси - Каджураху
Днес, още преди закуска, предстои разходка с лодка по водите на свещената за индусите река Ганг. Казват, че призори светлината и атмосферата около реката са най-магнетични. По това време голяма част от населението на града се отправя към реката за всекидневното религиозно измиване и очистване. Ще видим как тези хора се къпят в реката, пият от нея, перат си дрехите и правят всичко това с надеждата за спасение. След тази разходка - закуска и трансфер до летището за полет в 12:40 ч. Пристигане в Каджураху в 13:35 ч. Трансфер и настаняване в хотел ”Taj Chandela” 5* или подобен. Предстои разглеждане на световноизвестните храмови комплекси в Каджураху (в източната и западната част), които са в листата на ЮНЕСКО и са наричани още “Храмовете на Кама Сутра”. Всяка стена, фасада и колона от свещените монументи, датиращи от периода 950 - 1050 г. от империята Чандела, са покрити с исторически и митични персонажи, като често на тези картини са изобразени открити еротични сцени. На фона на уникалните храмове / от 85 са останали 22/ ще научим и легендата за греховната любовна среща на красавицата Хемавати и бога на Луната, след която възниква този световен феномен. Старинните храмове са отличен декор, сред който танцуват местни красавици. Неслучайно Каджурахо всяка година е домакин на един от най-големите танцови фестивали в Индия с участието на изпълнители от цялата страна. Вечеря и нощувка.
Ден 6 /02.11/ Каджураху - Агра
След закуска отпътуване за Агра. По път посещение на Орча - малък средновековен град, основан през ХVІ век, известен с непристъпната си крепост и разположените в нея няколко дворци с уникални стенописи, съхранени в автентичен вид. Отпътуване с влак от Орча за Агра. Пристигане, трансфер и вечеря в хотел ”Four Points” 4*. Нощувка.
Ден 7 /03.11/ АГРА И ТАДЖ МАХАЛ - ДЖАЙПУР
Закуска. Предстои среща с едно от новите седем чудеса на света - Тадж Махал. Ето ни пред перлата на Индия - гробницата Тадж Махал - храм на вечната и силна любов. Бялата, грациозна, внушителна и уникална по рода си гробница е изградена от мрамор и скъпоценни камъни от великия мугълски владетел Шах Джахан в памет на любовта на неговия живот - съпругата му Мумтаз Махал (възвишената в двореца), която го е придружавала при всички негови военни походи. Следващата спирка е Червеният Форт Агра - мястото, откъдето заточеният император Шах Джахан през последните години от живота си с тъга е гледал Тадж Махал - вечният дом на любимата му съпруга. След обяд отпътуване за Джайпур, а по път посещение на Фатехпур Сикри - столица на великата мугълска империя, основана от могъщия владетел Акбар Велики през ХVІ век. Просъществувала само 15 години, въпреки разкошния си облик, столицата отива в небитието и оттогава носи и името Мъртвия град. Пристигане в Джайпур и настаняване в хотел ”Park Regis” 4+* или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 8 /04.11/ Джайпур
След закуска обзорна екскурзия из Джайпур, наричан «Розовият град» заради оцветените в розово фасади. Джайпур ще ни пренесе в дворците и разкоша на могъщи владетели от преди няколко столетия. Рано сутринта ни предстои екзотична разходка с езда на слонове до приказния форт Амбер, известен и като «Малката китайска стена». Това е първата столица на държавата Раджастан, основана през ХVІІІ век от династията Джай Сингх. Покрай дворцовите ритуали в крепостта ще надникнем и в тайния живот на харема на махараджата. След обяд ще посетим Градския дворец, където ще видим богатата колекция от тъкани и облекла на махараджата и семейството му, както и най-големия в света сребърен съд за вода с вместимост почти 400 литра! Махараджата Савай Джай Сингх ІІ създава и знаменитата Слънчева обсерватория, която, с още четири подобни, и до днес, 300 години по-късно, отчита времето перфектно! И още нещо: една от най-интересните забележителности на Джайпур е Хава Махал - Дворецът на ветровете. Построен е през 1799 година от махараджата Савайю Пратан Сингх за нуждите на харема му. Само прозорците откъм главната улица Джохари, препречени с „ дантели” от розов пясъчник, са 935 на брой! През тях прониквала прохлада, която освежавала дамите на махараджата, наблюдаващи инкогнито през тях случващото се извън двореца. Ще остане време и за шопинг в местния Бабу маркет. Вечеря. Нощувка.
Ден 9 /05.11/ Джайпур - Делхи
След закуска екскурзия до храмовете Еклиги и Нагда. Отпътуване за Делхи. Настаняване в хотел ”Hilton Garden Inn” 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.
Ден 10 /06.11/ Делхи - Истанбул - Варна
Закуска. Трансфер до летище за полет в 06:45 ч. Кацане в Истанбул в 10:40 ч. Полет за Варна в 13:20 и пристигане в 16:05 ч.
ПРОМО пакетна ЦЕНА: 1799 евро/ 3519 лв. при записване до 30.04.2016 с включени летищни такси
Стандартна цена: 1899 евро/ 3715 лв. с включени летищни такси
ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет Варна - Истанбул - Делхи - Истанбул - Варна с Турски авиолинии
Летищни такси в размер на 281 евро/ 550 лв към 23.03.2016 г.
Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
Вътрешни полети Делхи - Варанаси и Варанаси - Каджурахо
4 нощувки в хотел 4* в Делхи, 1 нощувка в хотел 5* във Варанаси, 1 нощувка в хотел 4+* в Каджурахо, 1 нощувка в хотел 4* в Агра, 2 нощувки в хотел 4* в Джайпур
10 закуски и вечери Сити тур на Делхи Разходка с рикша и посещение на религиозен ритуал във Варанаси, разходка с родка из р. Ганг
Сити тур на Джайпур Посещение на Агра и Тадж Махал
Разходка на слон до форт Амбер в Джайпур Всички входни такси на обектите, упоменати в програмата Климатизиран транспорт
Екскурзоводско обслужване на руски език по време на цялата програма
Всички трансфери упоменати в програмата
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
Водач - преводач от фирмата организратор
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багаж в хотелите и бакшиши в ресторантите - около 60 USD/ 107 лв.
Лични разходи
Неупоменати в програмата услуги
Туристическа виза за Индия - 105 лв. - заплаща се предварително в офиса
Минимален брой участници: 11 човека
Срок за набиране на групата: 15.09.2016
Условия за записване и начин на плащане:
Депозит 700 евро/ 1369 лв. при резервация
Доплащане до 30.08.2016 г.
Необходими документи:
Необходими документи за издаване на туристическа виза - след настъпилите промени от 26.02.16 г. кандидатстването за виза става по електронен път
Попълване онлайн на визов формуляр http://www.indembsofia.org/bg/consular/visa/
Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
1 цветна снимки с размер 5.08 x 5.08 см в jpeg формат 105 лв такса
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни. Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД”.
ОФЕРТА № 958


Цена: 3519.00 лв.

Телефон: +359 52/60-78



Подобни обяви

Немска фирма набира хигиенистки
Немска фирма набира хигиенист/ки за обществени тоалетни на големи търговски центрове и молове.
...
Работа в Чехия
Предлагаме работа в Чешка република, производство на климатици. Работата се състои от сглобяване на ...
ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ОБЯВИ ЗА АНГЛИЯ/ВЕЛИКОБРИТАНИЯ/ ВСИЧКО Е ИЗМАМА ТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ЕВРОСЪЮЗА
Всички обяви за тази страна са измама.Не давайте никакви пари на тези измамници в България.Нашата ст...
Камериерка - Германия
За Германия се търси Камериерка! Осигуровките ще ви бъдат поети! Квартира и Храна ще ви бъдат поети/...
Германия - Кухня / Камериерки / Сервитьори
Моля хора със Интерес във сферата на Туризма / Хотелиерството и Ресторантьорството могат да се запиш...

Публикувайте коментар към обявата