Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Класическа Италия - ...»

Класическа Италия - стандартен вариант автобусна екскурзия 2016

Прегледано 190 пъти от 27 Септември 2016. №: 2226828

Класическа Италия - стандартен вариант

автобусна екскурзия



Екскурзията е деветдневна и включва 2

нощувки в областта на Венеция - Лидо ди Йезоло или Тревизо, 3 нощувки в Рим, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме (Флоренция) и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Венеция, Сан Марино (или Верона), Пиза, Рим, Тиволи, Флоренция. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

Програма:



ПЪРВИ ДЕН - 18.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 22.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 21.30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция. Нощен преход.



ВТОРИ ДЕН – Следобед - пристигане в Лидо ди Йезоло/Тревизо. Настаняване в хотела. Нощувка.



ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. „Сан Марко”, базиликата “Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Привечер - завръщане в хотела. Нощувка.



ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Рим през Сан Марино. Разглеждане на Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата “Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг. Късно вечерта – пристигане в Рим. Настаняване в хотела. Нощувка.



ПЕТИ ДЕН - Закуска. Екскурзоводска програма „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Следобед – възможност за самостоятелно посещение на Колизеума и хълма Палатино или за посещение на базиликата „Сан Клементе” с гроба на Св. Кирил. Нощувка.



ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Екскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. „Испания”, фонтана Треви, посещение на Пантеона, пл. “Навона”. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”. 16.00 ч. – отпътуване за Неапол. Вечерта – пристигане в Неапол. Нощувка.



СЕДМИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Тиволи – живописно градче в околностите на Рим, приютяващо вилите на римските първенци от древността до наши дни. Възможност за разглеждане на Вила д’ Есте. На обяд - отпътуване за Монтекатини Терме. По пътя – едночасов престой в Пиза в Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Вечерта – пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.



ОСМИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата “Санта Кроче” (отвън), катедралата “Санта Мария дел Фиорe”, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици - с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 12,50 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Важно: при разглеждането на Флоренция автобусът оставя и взима групата от центъра на града, без да се налагат ползване на градски транспорт и пр. допълнителни разходи и затруднения. Вечерта – отпътуване по маршрут Флоренция – Любляна – Загреб – Белград - София. Нощен преход.



ДЕВЕТИ ДЕН - Вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.



Дати на провеждане и цена на човек в двойна стая:



07.10. - 15.10.2016 / 739 лв.

15.10. - 23.10.2016 / 739 лв.



При дати на тръгване 07.10.16 и 15.10.2016, през четвъртия ден от екскурзията, на път от Лидо ди Йезоло или Тревизо към Рим, се разглежда Верона вместо Сан Марино.



ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени. Възможно е през 2016 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.



Цената включва:



Транспорт с луксозен автобус;

Съответния брой нощувки със закуски;

Водач-придружител;

Екскурзоводско обслужване;



Цената не включва:



Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

Градска такса в Лидо ди Йезоло, Рим и Монтекатини Терме;

Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);

Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек);

Посещение на галерията Уфици с ексурзовод на български език;

Трансфери от/до Стара Загора за посочените дати.



За контакти и резервации:



Караджъ Турс - Велико Търново

ул. Васил Левски № 3, ет. 1

Тел. 062 / 65 09 01

GSM: 0879 00 74 15 ; 0887 82 36 89

e-mail: vtarnovo@karacitours.bg





Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата