Портала за малки обяви
Търсене:
ОБЯВИ НОЩУВКИ ПУБЛИКУВАЙ ОБЯВА ПОМОЩ
Burkan.info » Туризъм оферти » Екскурзии в чужбина » Коледа в Израел (6 д...»

Коледа в Израел (6 дни) - с водач и екскурзовод на български език!

Прегледано 616 пъти от 02 Август 2016. №: 2221961

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ



23.12.2016 г.

1475 лв.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА



ДЕН

1

София – Тел Авив – Яфо – Йерусалим

Отпътуване в 6.50 ч. от летище София (Терминал 1) за Тел Авив с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане в Тел Авив в 09.20 ч. Посрещане от представител на агенцията партньор. Панорамна обиколка на Тел Авив – икономическия и финансов център на Израел: Рамат Ган – кварталът на богатите; Белият град – известен квартал в Тел Авив под закрилата на ЮНЕСКО с десетките си сгради в стил баухаус, съчетаващи различни течения в модерната архитектура; площад „Дизенгоф“ – сърцето на града; площад „Ицхак Рабин“ – мястото на убийството на експремиера на Израел. Пешеходна разходка в стария град Яфо, известен със своето антично пристанище. Разходка из тесните улици на града, съчетани с артистичната атмосфера на съвременно Яфо. Панорамна гледка от Яфо към Тел Авив и Неве Цедек – първият квартал на Тел Авив, построен през 1887 г. Отпътуване за Йерусалим. Настаняване в Йерусалим / Витлеем. Вечеря. Нощувка.

2

Йерусалим – Витлеем

Закуска. Отпътуване за Витлеем – едно от най-свещените места на планетата. Посещение на църквата „Рождество Христово“ във Витлеем с разглеждане на яслите, в които е бил роден Исус. Панорамна обиколка на Йерусалим: Елеонският хълм, от който Исус се възнесъл към небесата, с панорамна гледка към стария град и златния купол на Храмовия хълм; руската църква „Мария Магдалена“; Гетсиманската градина с Църквата на всички нации; църквата с гроба на Дева Мария в долината Кедрон; хълмът Цион, придобил символично значение за възраждането и независимостта на евреите. Пешеходна разходка в стария град на Йерусалим: гробът на цар Давид; стаята на Тайната вечеря; Арменският квартал с катедралата „Св. Якоб“ – най-големият и свещен храм за всички арменци в Израел; Римското кардо; Еврейският квартал със синагогата „Хурва“ и Стената на плача, останала от Втория храм, който е бил най-свещеното място за всички евреи; разходка по „Виа Долороса“ – улицата, по която Исус е вървял с кръста си към Голгота; Мюсюлманският квартал – старият пазар; Християнският квартал с лутеранската протестантска църква; Гръцката патриаршия. Посещение на църквата „Гроб Господен“ – посещение на Божи гроб и Голгота. Получаване на поименен сертификат за хаджийство. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3

Йерусалим – Ейн Карем

Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Посещение на Израелския музей – най-голямата културна институция в Израел, поставян сред водещите световни музеи, в който се съхраняват Кумранските ръкописи от Мъртво море. Посещение на Музея на Холокоста „Яд Вашем“ – уникален мемориален комплекс, основан през 1953 г. като световен център за документация, научни изследвания и възпоменание на Холокоста, запазил паметта на поколения евреи. Екскурзия до Ейн Карем – едно от най-красивите места в околностите на Йерусалим и родно място на Йоан Кръстител. Посещение на църквата „Св. Йоан Кръстител“. Свободно време в стария град на Йерусалим. Вечеря. Нощувка.

4

Юдейска пустиня – Кумран – Крепостта Масада – Мъртво море – Тверия

Закуска. Целодневна екскурзия в Юдейската пустиня. Посещение на археологически резерват „Кумран“, в който са били открити най-ранните ръкописи на иврит на Стария завет. Посещение на крепостта „Масада“ – най-вълнуващата крепост в Израел, разказваща история за постоянство и сила, вяра и достойнство, амбиции и трагичен край. Масада е разположена върху изолирано височинно плато в Юдейската пустиня, избрана от цар Ирод за място, на което да построи свой дворец. Изкачване с лифт до входа на обекта и разходка из руините на дворцовите зали със спиращи дъха гледки към Мъртво море и Йордания. Разглеждане на термите, синагогата, римския лагер и змиевидната римска пътека. Възможност за фотопауза към единствената открита сцена за оперни представления в Израел. Отпътуване към бреговете на Мъртво море, разположено на повече от 400 м под морското равнище, известно със своите лечебни качества. Свободно време за плаж и кални бани с минерални соли (ако времето го позволява). Отпътуване за Тверия – град, построен от император Тиберий, живописно разположен по хълмовете над Галилейското езеро. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

5

Тверия – Хайфа – Акко – Назарет – Кана Галилейска – Тел Авив

Закуска. Отпътуване за Хайфа – най-големият град в Северен Израел и трети по големина в страната. Панорамна обиколка на Хайфа с изкачване на планината Кармел с невероятни гледки към залива на града. Посещение на Бахайските градини – шедьовър на ландшафтната архитектура. Деветнадесет градини тераси, завършени през 2001 г., обкръжават храма и разкриват представата на бахаите за красота, хармония и мир. Tерасите се простират на повече от километър по склона на планината Кармел, преобразявайки лицето на мястото, отдавна известно като Свещената Божия планина. Отпътуване за Акко – средновековната азиатска столица на кръстоносците и важен търговски център за венецианските, генуезките и пизанските търговци. Посещение на стария град, включен в листата на ЮНЕСКО: Крепостта на хоспиталиерите – символ на града и на християнската мощ; старият пазар; пристанището. Отпътуване за Назарет – градът, в който архангел Гавраил съобщил на Мария благата вест. Посещение на църквата „Благовещение“, построена над пещерата, в която Мария разбрала, че ще роди Син Божи. Посещение на църквата „Св. Йосиф“, традиционно смятана за дома на Йосиф и Мария и разглеждане на работилницата на Йосиф. Отпътуване за Кана Галилейска, където Спасителят за първи път проявил чудотворната си сила, като по време на сватба превърнал вода във вино. Посещение на францисканската църква в Кана, съхраняваща делвата, в която водата била превърната в блажено вино и на гръцката православна църква „Св. Георги“. Панорамна обиколка около Галилейското езеро. Настаняване в района на Бат Ям / Нетаня / Тел Авив. Вечеря. Нощувка.

6

Тел Авив – София

Закуска (ранна закуска или сух пакет). Трансфер до летище „Бен Гурион“. Отпътуване за България в 10.10 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 13.00 ч.





ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:



Cамолетeн билет София - Тел Авив - София с включен малък ръчен салонен багаж (с размери 42/32/25 см) на авиокомпания Wizz air

Летищни такси

Транспорт по описания маршрут

Посрещане и асистанс на летище Бен Гурион

3 нощувки със закуски и вечери в хотел Shepherd`s House *** (или подобен) във Витлеем

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Tiberias Club Hotel *** (или подобен) в Тверия

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Armon Yam *** (или подобен) в Бат Ям / Нетаня / Тел Авив

Екскурзоводско обслужване на български език

Описаната туристическа програма

Сертификат за хаджийство

Входни такси за обектите по програмата, включително Кумран, крепостта Масада (входна такса и лифт), Акко и Израелския музей

Водач от България по време на екскурзията

Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с лимит на отговорност 10 000 EUR

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:



Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см

Чекиран багаж до 23 кг или 32 кг

Обеди и напитки

Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 USD на турист на ден - заплаща се задължително на място)

Разходи от личен характер

Застраховка Отмяна на пътуване (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)





За контакти и резервации:

КАРАДЖЪ ТУРС - Варна

бул. Мария Луиза 46

Телефон: 052 61 80 50

Мобилни: 0879 / 54 83 21; 0879/ 00 74 02

e-mail: varna@karacitours.bg






Цена: 1475.00 лв.




Подобни обяви

Екскурзия до ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ и гид на български - 2/3* - стандартен хотел

Екскурзия до Париж със самолет и гид на български


2/3* - стандартен хотел - * <...
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български
3* - стандарт - 3 *

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ СЪС САМОЛЕТ и водач на български



...
ТАСОС - Зелената перла на Гърция - 3 дни

Екскурзии до Гърция


3* - стандарт - 3 *

ТАСОС - Зелената перла на Гърц...
ЕКСКУРЗИЯ ДО АЛБАНИЯ Дневен преход


Дати: 22.09.2016
Цена от: 220 лв.
4 дни / 3 нощувки

«РЕЗЕРВИРАЙ»
«ПР...
Екскурзия за 22 септември 2016 до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд, WILD PARK - дивият свят на джунглата и океана + Одрин от Ст.Загора 22.-25.09.16
ПРОМО ОФЕРТА Екскурзия за 22 септември до Истанбул с 2 нощувки + БОНУС посещение парк и Мол Виаленд,...

Публикувайте коментар към обявата